USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Учасники бойових дій можуть безкоштовно здобути профосвіту: 9 волинян уже подали заявки

22 Листопада 2023 22:32
На Волині учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни, незалежно від рівня освіти, можуть проходити первинну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації на базі центрів професійної освіти державної служби зайнятості.

Про це сьогодні під час брифінгу ОДА повідомила директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин, інформує пресслужба ОДА.

«Наразі в Україні діє 8 таких центрів: у Дніпрі, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові, Рівному, Сумах та Івано-Франківську. У цих закладах можна пройти навчання за 365-а освітніми програмами та здобути 95 професій», – зазначила очільниця обласного центру зайнятості.

Читати ще: На Волині цьогоріч 16 учасників бойових дій отримали ваучери на навчання

При навчанні ветеранам здійснюється компенсація витрат на проїзд, проживання та медогляд. Також компенсація виплачується тим, хто супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни I групи.

Навчання може бути на денній, вечірній та дистанційній формі, а також у форматі дуальної освіти. Термін здобуття освіти – до шести місяців.
На Волині 9 учасників бойових дій виявили бажання пройти профнавчання за професіями:

• водій автотранспортних засобів категорії «Д» – 2 людини;

• водій автотранспортних засобів категорії «СЕ» – 4 особи;

• тракторист-машиніст с/господарського виробництва кат. А2 ;

• електрогазозварник;

• кравець або швачка.

Щоб пройти навчання не обов’язково перебувати в статусі безробітного та на обліку в центрі зайнятості.

Заявку можна подати онлайн через портал або у будь-якому центрі зайнятості. Рішення про навчання приймається не пізніше ні на п’ятий день від подачі документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus