USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині у бібліотеці зібрали майже 25 кг відпрацьованих батарейок

12 Лютого 2018 21:51
Завдяки ініціативі Любомльської бібліотеки, від забрудення вдалося зберегти 498 000 літрів води та 24 900 м. кв. землі. Йдеться про шкоду від важких металів та токсичних речовини, що виділяються з використаних елементів живлення.

У книгозбірні розмістили пункт прийому використаних батарейок, пише Кордон.

Екологічний задум втілюється спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся!», яка бере на себе зберігання небезпечних відходів у спеціалізованих перевалочних пунктах, сортування, пошук спонсорів, заводу з переробки.

24,9 кілограмів було зібрано та відправлено у місто Дніпро на такий пункт.

«Велика подяка небайдужим громадянам, котрі приносили відпрацьовані елементи живлення до пункту, а не викидали їх у смітник, звідки б вони потрапляли на сміттєзвалище, а згодом у вигляді небезпечних речовин, по грунтовим водам – до наших кранів та колодязів. Даний проект тримається не небайдужих громадянах, котрі намагаються зберегти екологію», – інформує сайт бібліотеки.

Відпрацьовані елементи живлення будуть перевезені на переробні заводи до Франції, Німеччини або Румунії. Організація «Батарейки, здавайтеся!» збирає кошти для відправлення першої партії 40 тон. на один із заводів. більш детально дивіться за посиланням на сайті «Батарейки, здавайтеся!».

Хто хоче зберегти рідний край, долучайтесь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus