USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У селі під Луцьком не сортуватимуть батарейки через позицію багатіїв

11 Жовтня 2016 23:21
Інвестори передумали відкривати сортувальну лінію для батарейок у Зміїнці через протести заможних селян.

Про це в коментарі «Волинь24» розповіла Княгининський сільський голова Олена Твердохліб.

З її слів, місцевий підприємець разом з громадянином Фінляндії зареєстрували на території села Зміїнець підприємство «Екорек» і мали намір відкрити там лінію для сортування батарейок.

«Це не повинна була бути переробка, лише - сортування, бо щоб відкрити переробний завод, потрібно мати дуже великі кошти. А так планувалось, що на підприємстві працюватимуть четверо людей, які сортуватимуть батарейки з Волинської області, можливо з інших областей, запаковуватимуть їх у спеціальні контейнери і відправлятимуть закордон», - пояснює посадовиця.

Втім, днями учасники громадських слухань виступили категорично проти сортування батарейок на території села.

«Люди навіть не захотіли почути, що інвестори пропонують. Вони прийшли, за 20 хвилин сказали, що хочуть заборонити відкривати цю сортувальну лінію і на цьому все – фактично громадського обговорення не було», - додає Олена Твердохліб.

З її слів, проти створення сортувальної лінії виступили не прості селяни, а «сусіди Романюка», депутати обласної ради, підприємці, які працюють у Луцьку, фактично жителі «царського села».

Чиновниця переконана, що більшість протестувальників живуть в промисловій зоні, яка якраз призначена для подібних об’єктів. Водночас, коли вони купували землю, нібито не задумувались над тим, в якій зоні житимуть – аби ближче до Луцька.

«Люди, які мене не обирали, просто прийшли показати своє «фе». А зараз вже починається передвиборча кампанія», - наголошує очільниця Княгининської об’єднаної громади.

Водночас жінка каже, що саме вона попросила підприємців провести громадські слухання, перш ніж запустити сортувальну лінію, мовляв вони могли просто купити ліцензію за 170 тисяч гривень і почати працювати.

Тепер же інвестори скоріше за все відмовляться від цієї ідеї.

«Інвестори побачили реакцію людей і я думаю, що це питання більше не підніматиметься. Фін 100%, що знайде інше місце, вірогідно у Польщі», - додала голова громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Зайчик Показати IP 12 Жовтня 2016 00:30
Ой з якого то часу в нас звертають увагу на реакцію людей?) так і скажіть,що відкат не утвердили))))
Андрій до Зайчик Показати IP 12 Жовтня 2016 10:52
Заікавленість голови помітна неозброєним оком. "в промисловій зоні... Водночас, коли вони купували землю, нібито не задумувались над тим, в якій зоні житимуть – аби ближче до Луцька". Тобто людям давали землю під ЖИТЛОВЕ будівництво у ПРОМИСЛОВІЙ зоні??? Та тут не людям треба задумуватись, а прокуратурі - як так сільська рада з головою і землевпорядниками ТАК роздавали землю. Ну і ні в тин ні в ворота "саме вона попросила підприємців провести громадські слухання, ...вони могли просто купити ліцензію за 170 тисяч гривень". Батарейки - це група небезпечних відходів 1-2 класів, і будь-яка робота з ними вимагає як спецдозволів, так і громадських слухань.
Ая Показати IP 12 Жовтня 2016 05:28
Догадуюсь що сільська голова незнає і не розуміє того, що одна батерейка (АА) "робить" 7 квадратних метрів землі яловими на довгі роки. А ті що не погодилися, вповні праві і розуміють яку шкоду могла вчинити ця фірма.
Яа) до Ая Показати IP 12 Жовтня 2016 07:07
Так батерейки ніхто не збирався в землю закопувати!))) Як перекладається слово"вповні"?)) ) як земля може бути яловою? грамотність... І до речі , не з дієсловами пишуться окремо)) це вчать ще в молодших класах..
Ау до Яа) Показати IP 12 Жовтня 2016 10:57
Про "яловість" землі то звісно перебільшення. Але "просто" сортування теж не є чисте. Багато батарейок викидають пошкоджені, надірвані, з підтіканнями і т.д. Так що місцеве забруднення землі і води важкими металами буде по любому. І ще питання - для чого возити в Фінляндію, якщо у нас під Львовом завод по утилізації вже пару років працює.
Тетяна до Ая Показати IP 12 Жовтня 2016 09:03
Баба Яга проти)))))Це ви мабуть не здогадуєтеся, що треба батарейки здавати в пункти збору, щоб їх потім утилізували, а не просто викидати в смітник.Тоді вони точно попадуть в землю.
!!! Показати IP 12 Жовтня 2016 07:29
"не прості селяни, а «сусіди Романюка»"-)))Скоро зима настане і сніг піде, це мабуть також з вини Романюка буде)))
волинянам Показати IP 12 Жовтня 2016 08:23
черговий піар твердохліб))
Валентина Показати IP 12 Жовтня 2016 09:42
Послухай зайчику -пострибайчику . Ти взагалі знаєш Олену.що можеш так стверджувати? Привик брехати і красти і всіх по собі судиш? Розкажи, що зробив для того ,щоб нам краще жилося? А Олена для села зробила багато.
Маяківка до Валентина Показати IP 13 Жовтня 2016 13:13
Список добрих справ у студію, будь-ласка! Перелік того, що вона зробила для села!
лучанка Показати IP 12 Жовтня 2016 09:43
Повний дурдом. Як в діях, так і в коментах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus