USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині від сьогодні діє заборона на вилов щуки

15 Лютого 2023 16:40
Із 15 лютого на Волині розпочинається нерестова заборона на добування щуки. Така заборона діє вперше як в області, так і в Україні загалом. Це пов’язано з прийнятою новою редакцією Правил любительського і спортивного рибальства, де щуку окреслили як окремий вид і чітко означили період нересту.

Як розповів Суспільному начальник Управління Держагентства меліорації та рибного господарства в області Тарас Куньчик, заборона щодо щуки в цей період викликана біологічними особливостями розмноження виду.

«Щука нереститься при температурі води 3-5 градусів тепла. Коли квітень – щука віднерестилася і рибалки виставляють жерла і виловлюють щуку з ікрою, що негативно впливає на потомство. Ця заборона таку ситуацію має виправити», – сказав посадовець.

Зі слів Тараса Куньчика, раніше в правилах був визначений загальний нерест і щука в нерестову заборону не потрапляла. «Стільки років не мінялася ситуація, завжди була проблема з нерестом щуки. Науковці настоювали на, тому що це має бути окремий вид. В нас вперше впроваджений нерест щуки», – додав посадовець.

За незаконно виловлену щуку рибалкам загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність. Також порушники повинні будуть компенсувати збитки, де один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 гривень.

Нерестова заборона на добування щуки у Волинській області діятиме до 31 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus