USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Від ударів блискавки на Волині спалахнули два будинки

4 Вересня 2017 14:18
У неділю блискавка спричинила дві пожежі в Маневицькому та Іваничівському районах Волинської області.

Про це інформують у прес-службі волинських рятувальників.

О 21:35 надійшло повідомлення про пожежу в селі Старий Чорторийськ Маневицького району. Полум’я зайнялося після того, як в дерев’яний житловий будинок влучив грозовий розряд. На місце події за 5 хвилин прибули рятувальники 13-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Маневичі Управління ДСНС у Волинській області, які спільно з місцевими пожежними командами села Старий Чорторийськ, Цміни та Колки ліквідували пожежу о 23:34. Вогонь знищив 90% покрівлі, пошкодив стелю та речі домашнього вжитку.

А в Іваничівському районі в селі Осмиловичі блискавка влучила в цегляний житловий будинок.

О 22:07 надійшов дзвінок до чергової частини і за 8 хвилин прибули співробітники 18-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Іваничі Управління ДСНС у Волинській області, на підмогу їм прибули рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Нововолинськ. Ліквідувати пожежу вдалось о 23:30. Вогонь знищив увесь значну частину покрівлі, 45м2 перекриття, пошкодив стіни.

Управління ДСНС в області нагадує про заходи безпеки під час грози: уникайте дерев, що окремо стоять; не торкайтеся металевих предметів; тримайтеся подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані 100 м). Удома вимкніть радіо і телевізор, не користуйтеся електроприладами та телефоном; не створюйте протяг. Найкращим захистом Вашої будівлі від влучання блискавки є грозозахист. Його монтаж слід доручити лише організаціям, які мають відповідну ліцензію на цей вид робіт. Якщо пожежа таки трапилася, негайно повідомте рятувальників за телефоном «101».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ого! Показати IP 4 Вересня 2017 15:09
Куди там Європі до наших вогнеборців. За 5 хвилин долетіли з Маневич до Старого Чорторийська. Ото швидкість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus