USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відремонтують приймальні відділення кількох опорних лікарень

24 Серпня 2020 22:41
Бюджетна комісія Волинської обласної ради погодила низку питань щодо підтримки медзакладів. На це із держбюджету спрямували понад 50 мільйонів гривень. За ці гроші проведуть реконструкцію приймальних відділень опорних лікарень, повідомляє телеканал «Аверс».

В Україні із фонду боротьби з коронавірусом виділили сім мільярдів гривень. За ці кошти в обласних опорних лікарнях мають закупити нове обладнання, а також провести реконструкцію медзакладів. Таку постанову Кабмін затвердив ще на початку липня цього року. З цієї суми на Волинь спрямували 56 мільйонів гривень.

«У Любомльський район надійде 6,5 мільйона, у Ратнівський райбюджет – 8 мільйонів, у місто Ковель – 8 мільйонів, у місто Луцьк – 9,5 мільйона, у Нововолинськ – 8 мільйонів. Загальна сума трансферу буде складати 40 мільйонів гривень», – повідомив заступник начальника департаменту фінансів Волинської ОДА Володимир Селедець.

За ці кошти у любомльській, ратнівській та ковельській лікарнях планують реконструювати частину приміщень під приймальні відділення. У Нововолинській центральній міській лікарні – провести реконструкцію першого поверху хірургічно-травматологічного корпусу, а в Луцькій міській клінічній лікарні – відремонтувати корпус медзакладу.

Ще 16 мільйонів залишаються в обласному бюджеті. Із них 9,5 мільйона спрямують на реконструкцію хірургічного корпусу Волинської обласної клінічної лікарні під відділення екстреної медичної допомоги. За решту 6,5 мільйона гривень відремонтують Камінь-Каширську центральну районну лікарню. За ці кошти тут проведуть капремонт частини приміщень будівлі старого корпусу стаціонару та кабінету комп’ютерної томографії.

Окрім цього, під час засідання комісії внесли зміни і до показників бюджету на 2020 рік.

«У зв’язку з реорганізацією Волинського обласного шкірно-венерологічного диспансеру шляхом приєднання до диспансеру зменшуються бюджетні призначення на загальну суму 254 тисячі 172 гривні. Кошти з обласного бюджету спрямовуються на Волинську обласну інфекційну лікарню, це 254 тисячі 171 гривня 22 копійки», – зазначив Володимир Селедець.

Ще за 384 тисячі гривень з обласного бюджету придбають медикаменти та оплатять харчування донорів для Волинського обласного центру служби крові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГМО Показати IP 25 Серпня 2020 08:30
Дороги відремонтуЮТЬ, лікарні відремонтуЮТЬ, а що вже зробили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus