USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині впровадять корекційні програми для осіб, які вчинили домашнє насильство

4 Квітня 2019 08:59
До роботи з тими, хто вчинив домашнє насильство, планують залучати психологів та соціальних педагогів.

Про впровадження корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство йдеться в розпорядженні голови Волинської ОДА від 3 квітня.

Відповідно до закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 658 «Про затвердження порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильства за ознакою статі» райдержадміністрації зобов’язали:

1) організувати роботу з впровадження корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство;

2) забезпечити залучення спеціалістів з відповідною кваліфікацією (психолог, соціальний педагог), у тому числі з працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, для проведення корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство, та подати департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації дані спеціаліста (ПІП, посада, місце роботи, освіта (кваліфікація), контактний телефон);

3) передбачити у відповідних бюджетах кошти на виконання заходів щодо реалізації корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство;

4) забезпечити наявність окремого приміщення, відповідно до рекомендованих санітарно-гігієнічних та технічних норм, яке має бути пристосоване для проведення групової та індивідуальної роботи із дотриманням конфіденційності персональних даних осіб, які проходять корекційну програму. Для індивідуальних занять та консультацій може відводитися окрема кімната. При цьому впроваджуватись зазначені програми можуть на базі будь-якої установи, організації (у тому числі громадської чи благодійної) або закладу, за наявності відповідного приміщення, та за умови, що дані заходи не будуть обмежувати чи перешкоджати виконанню її основних функцій.

Обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доручили визначити відповідальну особу в області за проведення корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство, з числа своїх працівників.

Головному управлінню Національної поліції в області рекомендували організувати відповідну роботу щодо направлення осіб, які вчинили домашнє насильство в сім’ї, на проходження корекційних програм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus