USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У 5 громадах на Волині створять спецслужби для підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

26 Липня 2023 07:12
5 тергромад області отримають кошти на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, що постраждали від домашнього насильства.

Це Нововолинська, Забродівська, Павлівська, Литовезька та Ратнівська територіальні громади. На ці потреби з державного бюджету спрямують 7,7 млн грн, повідомляють у Волинській ОВА.

24 липня відбулося засідання Комісії з питань надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Засідання очолила заступниця голови обласної державної адміністрації Мирослава Якимчук.

За її словами, домашнє насильство є одним із тих явищ, яке у період війни лише загострюється. Адже тривожні думки, депресія, зміна звичного життя, втрата близьких, власної домівки чи навіть роботи стають тими факторами, які провокують прояви неконтрольованої агресії. Тому розширення мережі спеціалізованих служб дасть можливість охопити якісними, доступними та своєчасними соціальними послугами людей, які опинилася в кризі, в тому числі серед внутрішньо переміщених осіб.

Читати ще: Замкнутість та прояви агресії: луцьким вчителям розповіли, як розпізнати домашнє насилля. Фото

До слова, загальна сума державної субвенції становить 175,4 млн грн. Для Волинської області передбачено 7 713 900 грн.

Кошти субвенції спрямують на:

• реконструкцію, реставрацію, добудову, капітальний та поточний ремонт наявних приміщень;

• придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, у тому числі довгострокового користування;

• облаштування нових притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;

• денні центри соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;

• спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

За результатами засідання комісії, державну субвенцію на створення спеціалізованих служб отримають: Нововолинська, Забродівська, Павлівська, Литовезька (створення денного центру з кризовою кімнатою) та Ратнівська (створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі).

«Користуючись державною субвенцією, місцеві органи виконавчої влади зможуть створити притулки, денні центри, консультативні служби, які надаватимуть послуги людям, які постраждали від домашнього насильства, та допомагатимуть їм повернутися до повноцінного життя», – зазначила Мирослава Якимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus