USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині виявили 18 фактів крадіжки електроенергії

3 Травня 2024 18:52
У «Волиньобленерго» виявили факти споживання електроенергії для комерційних цілей за тарифом для населення, через що держава зазнає збитків.

Енергетики склали 18 актів на побутових споживачів, що використовують електроенергію на комерційні потреби, інформують у «Волиньобленерго».

«Тобто на своїх об’єктах вони провадили бізнес, але розраховувалися за електроенергію за ціною для населення. Цим було завдано шкоди державі. Адже тариф на електроенергію для побутових споживачів пільговий. Він суттєво нижчий від собівартості та вартості електроенергії для бізнесу», – пояснюють в обленерго.

Компенсовують різницю між ринковим тарифом та пільговою ціною у 2,64 грн/кВт·год «Енергоатом» та «Укргідроенерго». Такі обов’язки на них поклала держава.

У порушників є місяць, щоб звернутися до «Волиньобленерго» із заявою та встановити лічильники для обліку електроенергії, що споживається для непобутових потреб. Інакше їм без додаткового попередження припинять електропостачання.

Читати ще: Волинська філія «Газмережі» перевірить мережі у майже 1000 будинках

«Прикро виявляти факти недобросовісного споживання електроенергії, коли до ремонтної кампанії та захисту обладнання залучаються всі можливості – від внутрішніх резервів до міжнародної допомоги», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 3 Травня 2024 19:51
«Волиньобленерго», врегулюйте напругу в багатоповерхівках, вже горять прилади. Якість електроенергії нульова!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus