USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

На Волині виявили африканську чуму свиней. ВІДЕО

22 Серпня 2017 12:32
У селі Хотешів Камінь-Каширського району виявили африканську чуму свиней. Про це розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський, пише «Волинська правда».

За інформацією Богдана Лозинського, у неділю, 20 серпня, надійшов сигнал із Хотешова про те, що загинула свиноматка. Тож група швидкого реагування негайно виїхала у село, провела розтин свині та взяла біоматеріал у лабораторію.

Оскільки була підозра на наявність африканської чуми, матеріали відправили на дослідження до Києва. Учора ж, 21 серпня, наявність африканської чуми у тілі свині підтвердили зі столиці. Тож вже вчора провели негайне засідання відповідної комісії при Камінь-Каширській РДА.

Сьогодні ж відповідні комісії вже провели в облдержадміністрації. Прийняли рішення про те, що негайно варто вжити заходів. Зокрема, наразі відомо, що у селі спалять всіх хворих свиней та тих, які мають підозру на захворювання. Решту ж свиней заб’ють.

«Якщо це товарна свиня, то використають м’ясо для переробки. Якщо це поросята, а в селі розводять поросять, то їх вилучать та знищать методом умертвіння та спалювання», – повідомив Лозинський.

За його словами, з бюджету селянам компенсують гроші за вилучених поросят. Після того, як у селі проведуть заключну дезінфекцію, люди ще півроку не зможуть тримати у господарствах свиней. Зауважимо, що наразі досліджують джерела збудника африканської чуми у волинському селі. Ситуацію, за словами Лозинського, через брак часу вивчили ще не до кінця.

Відео - ТРК Аверс:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus