USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині виявили одного хворого на бразильський штам COVID-19 «Гамма»

7 Вересня 2021 20:18
На Волині виявили одного хворого із мутованим бразильським штамом коронавірусної інфекції «Гамма».

Про це під час брифінгу з протидії поширення COVID-19 розповіла головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

З її слів, станом на сьогодні на Волині – один хворий на поки ще рідкісний для України бразильський штам COVID-19 «Гамма».

«Вірус грипу під назвою COVID-19 штаму «Дельта» дещо відрізняється від класичного перебігу коронавірусної інфекції, бо майже всі хворі мають яскраво виражені кишково-шлункові розлади. Натомість, втрати нюху і смаку, як це було на початку пандемії, здебільшого немає», – зазначила медик.

З її слів, наразі невідомо, чи померлий минулої доби волинянин хворів саме на COVID-19 штаму «Дельта».

«Ми мали тести для виявлення мутованого штаму, але для тестування не відбирали матеріали у померлих, а лише у живих пацієнтів», – каже лікарка.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на території області лабораторно підтвердили 47 випадків COVID-19, зумовленого штамом «Дельта».

«Серед хворих – мешканці різних адміністративних територій віком від 17 днів до 71 року. Всі ці хворі – невакциновані від COVID-19. У анамнезі більшості волинян, що захворіли на штам «Дельта» відсутні подорожі не лише за територію України, а й області. Це свідчить про активну циркуляцію і місцеву передачу цього небезпечного збудника. Штам COVID-19 «Дельта» важко вражає навіть молодих людей. Як правило, перебіг захворювання – важкий і в більшості випадків потребує госпіталізації. Вдвічі зростає необхдність перебування пацієнта у відділенні інтенсивної терапії», – зазначила Наталія Янко.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus