USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині виявили новий різновид штаму коронавірусу

7 Жовтня 2022 09:16
На Волині виявили новий різновид штаму Омікрон ВА.5 у громадянки України, яка повернулась з Італії.

Про це повідомила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Ірина Єнжиєвська, повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Оскільки Волинь є прикордонною, то постійні міграційні процеси будуть і надалі сприяти поширенню нових штамів коронавірусної хвороби та інших захворювань, які реєструються в інших країнах.

Ірина Єнжиєвська звернула увагу на те, що в сезоні 2022-2023 років передбачається одночасна циркуляція вірусів грипу та коронавірусу SARS-CoV-2, що і визначатиме активність епідемічного процесу. Цьогоріч епідсезон може бути більш інтенсивним. Тому пік захворюваності очікується раніше – у жовтні-листопаді. Тож найбільш ефективний спосіб захистити себе – це вакцинація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus