USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Брали по $3 тис.: на Волині викрили групу осіб, які переправляли призовників за кордон

8 Березня 2023 08:36
На Волині слідчі Головного управління Нацполіції в області за процесуального керівництва обласної прокуратури та оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБ України викрили злочинну групу, які організували трансфер чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Волинській області.

Встановлено, що організували діяльність двоє мешканців інших областей України – 60-ти та 38-ми років, які тимчасово проживають у Ковелі. Чоловіки підшуковували клієнтів та пропонували їм виготовлення підроблених документів тимчасових посвідчень військовозобов’язаних та довідок військо-лікарських комісій щодо непридатності до несення служби, які під час воєнного стану дозволяють уникнути призову та надають право виїзду за межі України.

До протиправної справи вони залучили співробітників Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання, які сприяли у виготовленні документів.

За свої послуги зловмисники брали 3 000 доларів США.

Наприкінці лютого цього року поліцейські задокументували факт організації незаконного переправлення 48-річного уродженця Луганської області за кордон та одержання організаторами першої частини неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів США за оформлення медичної документації.

Сьогодні після отримання другої частини їх та одного із лікарів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Півтори тисячі доларів вилучили.

Наразі фігуранти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про оголошення їм підозри за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Також перевіряється їх причетність до інших фактів переправлення ухилянтів за межі України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Березня 2023 09:08
Мерзотники
Ігор до Анонім Показати IP 8 Березня 2023 11:10
Ви будьте такі ласкаві уточнюйте хто, мерзотник. Бо найбільші мерзотники це провокатори.
Джек Показати IP 8 Березня 2023 09:49
І що вони порушили?Незаконний воєнний стан чи незаконне обмеження прав людей?
Анонім до Джек Показати IP 8 Березня 2023 10:44
іди розводь анархію в себе на росії
Сергій Показати IP 8 Березня 2023 10:12
Тримають людей за рабів,ми не раби,раби не ми,самі закрили кордони,самі і роблять справи!
Анонім до Сергій Показати IP 8 Березня 2023 10:42
на Бахмут кордон відкритий.... і нехай хтось воює за твою сраку і таких як ти?
Сергій до Анонім Показати IP 8 Березня 2023 12:35
Хай вся та братія воює,що роками обкрадала країну,хай мусарня з прокурорами повоює,щось їх під Бахмутом нікого не видно,а гребуть тільки простих хлопців!
Анонім до Сергій Показати IP 8 Березня 2023 10:47
влада має право закривати кордони в певних обставинах, а особливо під час війни
Аноніму Показати IP 8 Березня 2023 21:00
Одні їздять через кордон без проблем і ввозять на територію України без розмитнення товар через митницю в Устилузі і не спішать воювати, а за свій темний бізнес зухвало відпочивають в ресторанах під приводом зібрання коштів на ЗСУ, бардак під час війни .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus