USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині визначили кандидатів на здобуття обласної наукової премії

30 Серпня 2018 15:13
Представники двох провідних вишів області стали кандидатами на здобуття обласної Премії за заслуги у сфері науки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 30 серпня.

Як повідомив голова комісії Петро Савчук, надійшло дві кандидатури на здобуття обласної Премії за заслуги у сфері науки. Кандидатів висунули Луцький національний технічний університет та Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

Кандидатом від СНУ став професор, завідувач кафедри здоров’я людини та фізичної терапії університету, доктор біологічних наук Юрій Лях.

Його називають одним з найбільш достойних науковців вишу, він є автором понад 450 наукових праць, що є одним з рекордних показників в Україні, монографій, посібників, колективних праць, статей, що входять в міжнародні науковометричні бази тощо. Науковець має 14 патентів, є одним з небагатьох вчених, які мають міжнародний договір на трансфер технологій, автор напрацювань у сфері ранньої діагностики раку. Він працював до подій 2014 року у Донецькому університеті, після чого переїхав працювати на Волинь. Кандидат став учасником двох грантів від фондів Німеччини та Чехії, завдяки ньому вишу вдалося залучити понад 800 тисяч гривень на наукове обладнання, створення лабораторії фізичної реабілітації. Отже, вчений робить величезний внесок в роботу університету.

Як розповів Петро Савчук, кандидат від ЛНТУ Віталій Кашицький, виконувач обов’язків професора кафедри матеріалознавства ЛНТУ, кандидат технічних наук має понад 10 років науково-педагогічного стажу, стажувався у провідних закордонних вишах, неодноразово був переможцем конкурсів, має понад 10 патентів на винаходи та корисні моделі. Науковець, зі слів депутата, належить до молодого покоління професорів, на яке покладають найвищі надії.

Члени комісії рекомендували підтримати ці кандидатури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus