USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині за переправлення оперного артиста за кордон судять митника і залізничника

20 Листопада 2023 21:56
Волинський митник і залізничник взялися незаконно переправити за кордон оперного артиста, переконані правоохоронці. Мовляв, як тільки почалася війна, артист Національної опери України разом із сім’єю приїхав у прикордонне село Римачі. Певний час час він жив у місцевої жительки, яка на його прохання, так би мовити, звела артиста із митником. Той, за версією слідства, разом із залізничником привезли і посадили артиста у поїзд «Київ-Варшава» поза пунктом пропуску. Його виявили прикордонники.

Артист тепер свідок, а митник і залізничник опинилися на лаві підсудних, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Під час одного з судових засідань допитують жінку, яка в перші дні війни прийняла вдома київського артиста із сім’єю. Наталія живе у прикордонному селі Римачі.

«Запитав, чи я знаю прикордонника або митника, аби поговорити з ними, як вивезти сім’ю закордон. Я згадала за Сашу і дала його номер телефону. Про що вони там говорили – я не знаю. Він мене не питав, чи я знаю когось, аби незаконно перетнути кордон», – зауважила свідок Наталія Дятел.

Столичного артиста прикордонники виявили у потязі, але не на пероні, а в місці перестановки колісних пар. Це сталось 5 березня минулого року. Сам артист Національної опери кілька місяців тому розповідав, що взагалі не знав, куди його відвезли митник і залізничник. Мовляв, йому навіть не розказали ніякого плану дій.

«Мене забрали, посадили в авто, нічого не говорили. Я їхав, не знаючи куди. Далі сів у вагон, а через декілька хвилин до мене підійшли прикордонники і спитали паспорт. Сказали: «Де ваша печатка?» Я відповів, що не знаю, тому що печатки нема. Мене не попередили, ці люди не давали ніякого плану дій. Тобто коли я сів в авто, то не знав, що далі буде. Я не знав, чи це злочин, чи ні. І коли вже мене зняли з потягу, то я зрозумів, що люди вчинили злочин», – розповів свідок Олександр Госачинський.
Артист написав заяву у поліцію. В суді запевняв, що про гроші і незаконний перетин кордону мову із волинянами не вів. Начальник залізничної станції розказує, що того дня після прибуття потяга «Київ –Варшава» бачив, як обоє обвинувачених разом поїхали на автівці.

«Потім вони сіли в машину і поїхали в напрямку митниці, туди, де перестановка. Якщо особа хоче підсісти на потяг, то це має відбуватися на пероні і з відома прикордонників, і з відома митників. Прикордонники повинні оформити, а тоді вже пасажир може підсідати в поїзд на пероні», – повідомив свідок Микола Рижко.

Зауважимо, що обоє свідків і обвинувачені з одного села – живуть у Римачах.

Справжня інтрига розгортається після того, як відкривають журнал обліку пасажирських поїздів. Його веде черговий по станції. Як чуємо, у журналі вказано, що прикордонний і митний контроль завершили о 13 годині 10 хвилин. Адвокат із посмішкою звертає увагу на час, котрий правоохоронці зазначили у підозрі та обвинувальному акті.

«Об 11 годині Чеберяк і Руцький прибули на «Фіат Добло» на станцію, а вже в 11.30 вони вчинили всі ці дії. А в остаточній підозрі замість 11.30 вже зазначається 12.10. Ну вже, ваша честь, підтягували максимально до цієї дати завершення прикордонного контролю. Якби прокурор звинувачував у порушенні порядку посадки пасажирів в потяг, то, можливо, це і не мало б значення. А оскільки прокурор звинувачує саме в організації незаконного переміщення осіб через державний кордон, то це має фундаментальне значення», – наголосив захисник Анатолій Петрушин.

Уже на наступному засіданні допитають самих обвинувачених. Тож вирок у цій справі – не за горами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 21 Листопада 2023 13:35
Який же артист свідок? Він безпосередній співучасник спроби незаконного перетину кордону!!! Приїхав на Волинь - прикордонну область, шукав залізничників і митників, а для чого? Сів добровільно до них в авто. З його пояснень навіть в дитячому садку будуть сміятись, а тут слідчий, прокурор, потім суддя. З правосуддя хось хоче зробити цирк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus