USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині за програмою «єОселя» вже придбали 82 квартири

31 Січня 2023 20:20
За програмою доступної іпотеки єОселя вже видано 784 кредити за пільговою ставкою 3% на загальну суму понад 1 млрд грн. Наразі найбільш активно програмою скористалися у Київській області – 183 квартири, Києві – 87 квартир, Волинській – 82 квартири, Рівненській – 59 квартир та Чернігівській областях – 54 квартири.

Про це повідомила перший віцепремʼєр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Держава запропонувала доступний іпотечний кредит під 3% для військових, правоохоронців, педагогів, медиків та науковців, які виявили бажання придбати нове житло.

Ми стежимо за динамікою програми і бачимо, що загальний попит на єОселю продовжує зростати – видано перший мільярд гривень кредитних коштів позичальникам, серед яких найбільше наших захисників та захисниць – військовослужбовців ЗСУ», – заявила Свириденко.

У Мінекономіки зазначили, що програма діє майже по всій території України, виключення складають тимчасово окуповані території та зони ведення бойових дій.

Так, наразі найбільш активно програмою скористалися у Київській області – 183 квартири, Києві – 87 квартир, Волинській – 82 квартири, Рівненській – 59 квартир та Чернігівській областях – 54 квартири.
Загалом, з початку запуску послуги в додатку Дія понад 11 тисяч громадян подали заявки до банків-учасників.

«Ще майже 25 тисяч подано до 21 грудня 2022 року через портал. На сьогодні є понад 10 тисяч попередніх позитивних рішень банків-партнерів. Останніх наразі пʼять: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Скай банк та Глобус банк», – розповіли в Мінекономіки.

Наразі вже придбали нове житло військовослужбовці ЗСУ за контрактом та правоохоронці – 653 квартири, 69 квартир придбали медики, 52 квартири – педагоги і 10 квартир – науковці.

«Разом з тим, Мінекономіки, Мінцифри, Укрфінжитло працюють над тим, щоб розширити категорії громадян, які зможуть скористатися програмою на загальних умовах вже у 2023 році», – додають в уряді.

«Високий інтерес громадян до програми, які готові взяти кредит на житло, незважаючи на війну, спонукає усіх стейкхолдерів єОселі працювати у напрямку пошуку додаткових фінансових ресурсів. При цьому наявні кошти програми вже повністю розподілені між банками-учасниками.

Відтак, у лютому іпотечні кредити по єОселі отримуватимуть клієнти, які вже мають фінальні кредитні рішення банків та надали повний пакет документів для оформлення кредиту», – резюмувала Свириденко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus