USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Волині закривають дві малокомплектні школи

10 Серпня 2021 17:48
У Ратнівській громаді ліквідують ЗОШ І-ІІ ступеня у селі Краска та ЗОШ І ступеня у селі Доманове. Таке рішення 10 серпня прийняли на сесії Ратнівської селищної ради.

Про це розповів телефоном Суспільному голова Ратнівської селищної ради Віталій Бірук.

За закриття закладів освіти проголосували 18 депутатів із 23.

«Таке рішення прийняли, зважаючи на демографічну ситуацію на території Ратнівської територіальної громади та у зв’язку з низькою наповнюваністю класів у цих школах», – каже Віталій Бірук.

Зі слів селищного голови, у 2020-2021 навчальному році у ЗОШ І-ІІ ступеня села Краска освіту здобувало 30 учнів, а на наступний навчальний рік буде 26: в першому класі – 0, другому класі – 3, третьому класі – 2, четвертому класі – 0, п’ятому класі – 4, шостому класі – 7, сьомому класі – 5, восьмому класі – 5, дев’ятому – 0 учнів.

Дітей із села Краска хочуть перевести у школу І-ІІІ ступенів села Здомишель Ратнівської громади. До неї добиратися 11 кілометрів. Віталій Бірук каже: «Пустять шкільний автобус із Ратного до Краски та Здомишля». Батьки розглядають й інший варіанти – перевести дітей на навчання до школи у селі Дубечне сусідньої Дубечненської громади. Сюди діставатися 7 кілометрів. Поки батьки визначаються, до якої зі шкіл переводитимуть дітей, каже Віталій Бірук. У ЗОШ І ступеня села Доманове навчався 21 учень, а на наступний навчальний рік буде 17: в першому класі – 2, другому класі – 3, третьому класі – 5, четвертому класі – 7.

«По школі у селі Доманове питань менше, – додає Ратнівський селищний голова, – дітей із цієї початкової школи переведуть до сусідньої у селі Млинове. Сюди діставатися три з половиною кілометри, їздить шкільний автобус».

«Педагогів, – каже Іван Бірук, – будуть переводити до шкіл територіальної громади. У селі Краска – 12 вчителів, а в Доманове – 5». «Поки це питання вирішують», – розповів Ратнівський селищний голова.

Нагадаємо, наприкінці червня батьків дітей Ратнівської громади повідомили про можливе закриття двох малокомплектних шкіл у селах Краска та Доманове. Батьки, педагоги та керівництво Красківської школи І-ІІ ступенів виступали проти закриття освітнього закладу.

На Волині – понад 100 малокомплектних шкіл, повідомила начальниця обласного управління освіти і науки Людмила Плахотна. Третину з них територіальні громади можуть оптимізувати.

Як ми писали, у Луцькій громаді закривають школу в селі Іванчиці. У ній навчалися 19 учнів. Ці учні зараховані до інших закладів освіти, зокрема 15 дітей зараховані до шкіл Луцької громади, а чотири учні – до навчального закладу, який міститься за межами ТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus