USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На порозі реформи: 40% волинських шкіл досі не мають інтернету

27 Квітня 2018 15:54
Про те, чи готова Волинь до запровадження освітньої реформи у повну силу та про невирішені освітні проблеми, в ефірі телеканалу «Аверс» розповів депутат Волинської обласної ради від партії «УКРОП» Олександр Курилюк.

Про це інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

«Реформи потребують неабияких фінансових можливостей, тому запроваджувати щось нове в сьогоднішніх соціально-економічних умовах надзвичайно складно. На мою думку, насамперед необхідно було впорядкувати програми, навчальні плани, забезпечити учнів відповідними підручниками в межах цілої України. Складно говорити про запровадження «Нової української школи», коли 40% шкіл Волинської області досі не мають навіть Інтернету», - зазначив Олександр Курилюк.

За словами депутата, запроваджуючи зміни в освіті виходити потрібно із двох визначальних факторів: соціально-економічної ситуації в країні та інтересів дітей, педагогів та батьків. Лише в такому випадку зміни матимуть результат.

Нагадаємо, що цього року реформу освіти як експеримент запустили в 100 українських школах, а вже у вересні вона запрацює на повну силу. Депутат зізнається, що у нього виникає чимало сумнівів щодо того, якою ж буде довгоочікувана «нова школа».

«На запровадження «Нової української школи» із держбюджету виділили 1 мільярд гривень. Із цієї суми Волинь отримала 52 мільйони. Цих коштів, на думку високопосадовців, має вистачити на створення усіх належних умов у 656 школах Волинської області. Освіта – це наш пріоритет, і фінансування має бути на зовсім іншому рівні», - зазначив Олександр Курилюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА» В ЛУЦЬКУ: ВІДКРИЮТЬ 103 КЛАСИ

Не оминув увагою депутат і широко розповсюджену в Україні практику запозичення європейських зразків.

«До запровадження чужих освітніх практик необхідно підходити обережно, насамперед, тому що те, що властиве «їм», те може бути абсолютно чуже «нам». Ще однією причиною є те, що українська освіта має традиційну, давно усталену модель, яка потребує лише вдосконалення, певної модернізації, і аж ніяк не заслуговує бути відкинутою, як застаріла», - зазначив депутат.

Також Олександр Курилюк відзначив і певні здобутки. Зокрема, те, що для багатьох голів об’єднаних територіальних громад проблеми освіти залишаються пріоритетними, тому сільські школи отримали шанс на відродження.

«Нині потрібно приймати такі рішення, які допоможуть зробити крок вперед, зберігши кращі традиції нашої освіти, прийняти рішення, якими ми підтримаємо вчителя, і створимо відповідні умови для учня», - підсумував Олександр Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus