USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На дорогах Волині з чотирьох вагових комплексів працює лише один

1 Серпня 2018 14:08
Із настанням жнив на Волині збільшилася кількість перевезень великоваговими машинами, втім, поменшало вагових постів. В управлінні трансбезпеки пояснюють, що замість 4 постів нині діє лише один. Кажуть, від Уряду отримали нові вказівки.

Громадські активісти обурилися цією ситуацією, адже в ОДА обіцяли, що вагові комплекси будуть контролювати перевезення, насправді ж цього немає. Зі слів автовласників, на трасах Володимир-Волинський-Луцьк, Львів-Луцьк і Луцьк-Ковель вони не бачать перевірок, натомість часто зустрічають перенавантажені фури, які у спеку руйнують нове дорожнє покриття.

За відповідями на ці запитання громадські активісти звернулися до керівника Управління Державної служби України з безпеки на транспорті Віталія Конончука.

«Зменшення кількості ваг на дорогах пов’язане з тим, що після трагічних подій на Житомирщині, коли загинули 10 людей, ми отримали низку доручень від Кабміну щодо посилення контролю за пасажирськими перевезеннями. Загалом, у штаті в мене є 7 працівників, працює 2-3 групи. Втім, контроль за ваговими перевезення ми не припинили. Для прикладу, 30 липня за порушення вагового режиму ми нарахували 1480 євро штрафів. Зараз ми стоїмо на посту у Цумані. Вчора комплекс перевозили на Тростянець», - пояснив посадовець.


На це громадські активісти почали просити, щоб пост поставити на новозбудованих трасах, адже багато порушників.

Насамкінець домовилися про те, що габаритно-ваговий комплекс вже завтра перенесуть на трасу Володимир-Волинськ-Луцьк.

Відео спілкування опублікував у мережі Фейсбук Сергій Поха.

Нагадаємо, торік на Волині була та ж проблема: працював лише один ваговий комплекс, інші обіцяли розмістити на званому Маневицькому перехресті, на трасі Луцьк – Володимир Волинський, Луцьк – Рівне, Ковель – Ягодин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 1 Серпня 2018 14:36
Зерновози як возили по 40т ваги нетто так і возять,)проїхати ваги коштує 700грн з авто
Петро до Сергій Показати IP 1 Серпня 2018 14:49
Точно
СБУ Показати IP 1 Серпня 2018 21:39
Не може бути
777 Показати IP 1 Серпня 2018 21:59
Пора вже ставити стаціонарні пости з відеофіксацією процесу та передаванням інформації на сервери. Карати порушників штрафом.Зважувати всі фури однозначно. А гроші з недобросовісних перевізників на нові дороги.А машини "Вілії" особливо! Чому пост біля "Діброви" тільки до 17.00? А після анархія.
Олег Показати IP 3 Серпня 2018 18:09
Та що там за мiстом тут вон по вiдродження з ранку до ночi гасають фури та пiд завязку набитi грузовики. Хоть там знаки стоять, полiцiя рухаеться на зустрiч 0 зауважень нi одного протокола . та й колись в таку жару `iздила машина та поливала водою вулицi та квiти з деревами . звернiть на це увагу!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus