USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

На волинського митника, який розповів про корупцію та контрабанду, тисне керівництво

13 Квітня 2018 21:01
У відповідь на звернення волинського митника Петра Євтушка до НАБУ щодо численних фактів корупції та контрабанди на Волинській митниці ДФС надійшла відписка. В той же час керівництво почало тиск на митника, який дозволив собі відкрито заявити про факти корупції і контрабанди у відомстві – проти нього розпочали службову перевірку.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів головний державний інспектор відділу по роботі з персоналом Петро Євтушок.

Днями в ефірі ТРК «Аверс» він розповів, що через начальника одного митного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються. Також Петро Євтушок звернувся до Національного антикорупційного бюро України щодо неправомірних дій начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького.

Проте у відомстві звернення перенаправили до ГУНП у Волинській області та Державної фіскальної служби України.

З цього приводу Петро Євтушок зауважив, що поліція неодноразово була свідком правопорушень, проте ніяк на це не реагувала.

«Поліція бачила, як їхали автомобілі з контрабандою. Проте, чомусь, цьому не перешкоджала. Я думаю, тут ніякого розслідування взагалі не буде.

НАБУ замість того, щоб зробити запит до польських митних органів, звернулись на митницю. А наша митниця не скаже на себе нічого поганого - звичайно, дали відповідь ніби все в нормі. З мафією воювати важко…», - пояснює Петро Євтушок.
Також він розповів, що після того, як він розповів про корупційні схеми в ефірі телеканалу «Аверс», на нього почався тиск з боку керівництва. Зокрема, головний інспектор по зв’язках з громадськістю Валентина Черниш написала доповідну на ім’я керівництва митниці через виступ Петра Євтушка в ефірі телеканалу.

«Комісія розслідує, чи мав я право розповідати це. «Виносити сміття із хати», виходить, не маю права. Швидше за все, після мого виступу зробили наказ, з яким мене не ознайомили, про те, як взаємодіяти із пресою. Тепер на мене тиснуть за те, що розказав правду, яку не треба було озвучувати», - каже він.
Зі слів Петра Євтушка, після тиску з боку керівництва митниці в нього почались проблеми зі здоров’ям – довелось лягати в лікарню, аби пролікувати серце:

«В мене раніше була операція на серці, стоїть три стенти. Як тільки перехвилююсь, то в мене починається гіперточний криз і доводиться лягати під крапельницю».

Нагадаємо, 13 квітня голова Волинської обласної ради Ігор Палиця звернувся до Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Вєслава Мазура з пропозицією об’єднати зусилля в боротьбі з контрабандою на волинській митниці.

Для цього він пропонує, зокрема, забезпечити спільний доступ до польських митних баз, аби мати достовірну інформацію щодо товарів, які ввозять в Україну. А також створити спільну групу фахівців із представників обох держав, що займатиметься подоланням корупційних схем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Декан Показати IP 13 Квітня 2018 22:12
Тт тс Тань, пусть сбу кртме айпи провер за сколько зачет решала, предмет озвучить? Митняки бл
Тверезий до Декан Показати IP 14 Квітня 2018 06:31
Що ти мелеш, як з перепою???
Ігри Приколів Показати IP 14 Квітня 2018 03:52
НАБУ, БАБУ НАБУ.... НА*БУ
Володимир Показати IP 15 Квітня 2018 23:00
Полякам не вигідно відкривати базу,бо наші перестануть товар везти на таксу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus