USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На волинському кордоні затримали 5 вантажівок з цигарками на $240 тисяч

29 Травня 2019 09:41
5 вантажівок з контрабандою сигарет на 240 тисяч доларів намагалися заїхати в Україну через пункт пропуску «Доманово». Про це інформує ТРК «Аверс» з посиланням на власні джерела.

Фури вщент забиті сигаретами стояли у черзі на в'їзд в Україну в прикордонній зоні 25 травня. Однак водії «спалилися», бо ж показали білоруським і українським прикордонникам різні товаросупровідні документи. Вантажівки з контрабандою таки заїхали в Україну – щоправда в супроводі працівників Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби. Фури з сигаретами попрямували до Києва нібито для проведення подальших слідчих дій.



За інформацією телеканалу, у кожній вантажівці було по 1200 ящиків цигарок. Тобто всього вантажівки везли 6 тисяч ящиків контрабанди – вартість якої оцінюється у 240 тисяч доларів. Себто близько 6,5 мільйона гривень.

«Що цікаво, фури, які везли цигарки, належать підприємцю Філінському Олегу Юрійовичу з Одеси. Основний вид діяльності цього підприємця – вантажні перевезення. Перед в’їздом вантажівок у пункт пропуску «Доманове» Філінський Олег Юрійович у пішому порядку через Доманове перейшов з Білорусі в Україну. Сів в автомобіль з дніпровською реєстрацією та поїхав.

А от литовського відправника вантажу, який вказаний у документації, не може знайти навіть Гугл. В онлайн-карті вбиваємо адресу відправника – за вказаними координатами знаходиться невеличкий старенький будинок. Отримувачем величезної партії цигарок вказане ТзОВ «Омега», яке знаходиться у Києві за адресою вулиця Миру, 15.

Однак вийшло невелике непорозуміння. Відповідно до поданих товаросупровідних документів українським прикордонникам, вантажівки з цигарками прямували з Литви транзитом через Білорусь в Україну. А за інформацією, яку отримали від митної служби Республіки Білорусь, 5 вантажівок мали б їхати транзитом через Україну з Білорусі до Грузії.

А самі водії вантажівок зазначали, що товар везуть до Києва. Виникла підозра наявності двох різних пакетів товаросупровідних документів. Бо ж білоруським і українським прикордонникам надали різну інформацію», - йдеться у сюжеті телеканалу.

Працівники ГПУ провели обшуки і вилучили партію цигарок. Вантажівки перетнули кордон і у супроводі працівників ГПУ та ДФС вирушили на митний склад у Київ для подальших слідчих дій. На що сподівався перевізник, коли з такою величезною партією цигарок і з підробленими документами перетинав кордон?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сом Показати IP 29 Травня 2019 10:23
Вже напевно і знищили цигарки) Ото схема гарна) Прокуратура на захисті закону!!!!))
Анонім Показати IP 29 Травня 2019 10:39
В києві перепакують а потім скажуть шо цукерки везли, і шукай вітра
Ковель Показати IP 29 Травня 2019 18:03
(6000*50*20*14)/26.4=318000 а не 240000 рахуйте правильно
Тарас до Ковель Показати IP 30 Травня 2019 09:45
це вже сума за мінусом відкату, тому все правильно.
Громадянин Показати IP 29 Травня 2019 19:51
СПРОСТУВАННЯ: (1) ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ" (БХФЗ) зареєстровано та знаходиться за адресою: 03134, м.Київ, вулиця Миру 17. (будинку 15 по вулиці Миру не існує). (2) Гліб Загорій не є власником ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", а лише опосередковано через ПрАТ ФФ "Дарниця" володіє пакетом акцій БХФЗ, що не перевищує 1/3 статутного капіталу БХФЗ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus