USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На виплату «карантинної» допомоги для ФОПів уже спрямували 1,4 мільярда

20 Квітня 2021 23:29
На виплату одноразової матеріальної допомоги для підприємців та найманих працівників уряд спрямував 1,4 млрд гривень. Очікується, що послугою скористаються 175 тис. громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«З 19 квітня 2021 року розпочався прийом заявок на отримання 8 тисяч одноразової матеріальної допомоги від держави. Підприємці та наймані працівники, діяльність яких була призупинена на час перебування області в «червоній» зоні, зможуть оформити заяву на отримання грошової допомоги. Для цього необхідно зареєструватись через додаток або єдиний портал державних послуг «Дія»», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, після заповнення заяви та перевірки її у реєстрах Пенсійного Фонду України підприємці та наймані працівники отримають матеріальну допомогу на свій особистий рахунок. Загалом очікується, що послугою скористаються 175 тис. громадян.

Читати ще: Які ФОПи мають право на «карантинні» 8 тисяч. Перелік

На виплату цієї допомоги у поточному році з Державного бюджету було спрямовано 1,4 млрд гривень, повідомили в міністерстві.

Верховна Рада 30 березня ухвалила президентський закон про фінансову допомогу ФОПам під час карантину. Документ, зокрема, передбачає, що застрахований ФОП чи працівник, який в нього працює, має право на отримання допомоги з держбюджету на підставі самостійного звернення у розмірі 8 тис. грн. Окрім цього, підприємці та працівники можуть потенційно розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

6 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання фінансової допомоги у розмірі 8 тис. грн. підприємцям, які зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в червоних зонах.

Подати заявку для отримання карантинної допомоги можна протягом 30 днів з моменту потрапляння області в червону зону. Для громадян, область яких потрапила в «червону» зону в лютому або березні цього року прийом заявок діє до 18 травня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus