USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

8 тисяч ФОПам: скільки українців подали заявки у перший день

15 Грудня 2020 08:59
Вже понад 33 тисяч українців успішно подали заявки для оформлення одноразової матеріальної допомоги для ФОПів, а також найманих працівників. Вони можуть отримати послугу через додаток «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

У міністерстві кажуть, що від миті запуску послуги «сотні тисяч користувачів одночасно намагаються подати заявку». Мовиться про понад 1000 запитів у секунду.

Через це Дія може трохи нестабільно працювати, але Мінцифри запевняє: заяву на отримання допомоги можна оформити з 14 до 31 грудня включно, тож є ще 2 тижні, аби спокійно це зробити.

Нагадаємо, одноразова виплата здійснюється задля збереження робочих місць з метою виплати найманим працівникам одноразової матеріальної допомоги в розмірі до 8 тисяч гривень.

За розрахунками Державного центру зайнятості, чисельність працівників, яким можуть скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу після впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та які отримають одноразову матеріальну допомогу, складає 225 тисяч осіб. З урахуванням прогнозних показників чисельності, обсяг витрат на виплату одноразової матеріальної допомоги може скласти 1,8 млрд гривень.

Допомога через коронавірус: що відомо

Кабінет Міністрів затвердив перелік основних видів економічної діяльності, щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані з COVID-19. Наймані працівники та ФОПи цих видів мають право на виплату одноразової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 15 Грудня 2020 10:07
Черговий розвод: " заяву на отримання допомоги можна оформити з 14 до 31 грудня включно, тож є ще 2 тижні". Через 2 тижні бюджетний рік закінчується, а в наступному ці виплати не передбачені, ще й не прийнятий.. Пишіть в спортлото

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus