USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На виставці у Парижі покажуть роботи художника родом з Луцька

11 Жовтня 2021 21:37
Незабаром мешканці та гості Парижа зможуть побачити твори сучасного мистецтва з України і порівняти їх з роботами відомих на Заході українських митців минулого з приватних художніх колекцій.

Юлій Шаповал, Василь Кричевський, Саша Залюк, Микола Поляков, Євген Конопацький, Жан Песке, Адольф Федер народилися на українській землі, але стали окрасою мистецького світу Франції.

Оксана Стратійчук, Олександра Сиса, Олеся Джураєва, Матвій Вайсберг та Зоя Скоропаденко – сучасні майстри, для котрих Батьківщиною є Україна.

Юлій Шаповал – важлива фігура Паризької школи.

Василь Кричевський був творцем українських печаток, марок та банкнот, створених у 1918 р.

На виставці буде представлено автопортрет Саші Залюка, відомого ілюстратора великих французьких журналів того часу, таких як La Vie Parisienne.

Жан Песке – друг Гійома Аполлінера, Поля Сіньяка та Каміля Піссаро. Його творча кар’єра охоплює пуантилізм, пост-імпресіонізм – до напрямку пленер у середині ХХ століття, який приніс художникові славу. Одним з його великих шанувальників був президент Франції Жорж Клемансо.

Ніколас Поляков, син цигана та представниці шляхетного роду Струкових із Єкатеринославської губернії (центр якої зараз – сучасне українське місто Дніпро), є представником течії кубізму та був помічником Андре Лота.

Сучасники, яких можна буде побачити поряд із майстрами на стінах Українського культурного центру в Парижі, – одні з найкращих сучасних художників України.

Матвій Вайсберг, художник і графічний дизайнер з Києва, представить свою серію монотипій «А млини стоять, Санчо».

Зоя Скоропаденко – всесвітньо відома художниця, її скульптуру «The Hope» було встановлено у Фукусімі та навпроти Національного музею «Чорнобиль» в Києві. Вона презентує свої серії «Coffee Drinkers» («Ті, що п’ють каву»), «Інтелектуальні пейзажі», «Нові майстри Помпеї» та деякі фрагменти зі своєї знаменитої та контроверсійної серії TORSO.

Олеся Джураєва – одна з найвідоміших сучасних українських графіків, визнаних у всьому світі, її роботи високо цінуються серед колекціонерів гравюр та отримують високі відзнаки на міжнародних бієнале з графіки.

Читати також: Видатний європейський авангардист Євген Конопацький – родом з Луцька

Thetoothandtheroot – це франко-український дует молодих художників Микити Кравцова та Каміль Саньє-Кравцової. Він реалізує численні проекти з різними засобами вираження: аудіовізуальними, живописом, колажами та вишивкою, щоб втілити соціальну критику, яка викриває абсурд. Микита був гостем паризької арт-резиденції La Cité des Arts, зараз він – один із художників арт-майданчика на Rivoli 59.

Дейл Дорош – всесвітньо відомий кераміст українсько-канадського походження, який живе та працює у Валлорісі (Франція), де створив та керує однією з найкращих художніх резиденцій для керамістів. Дейл представить свої останні роботи з кераміки.

Куратори виставки – художниця Зоя Скоропаденко та відомий паризький куратор мистецтва Кристина Чірузе Монтенегро. Кристина є засновницею колективу кураторів Coffeexhibits. Вона також була куратором кількох виставок для Будинку Латинської Америки в Парижі та є членом Асоціяції кураторів виставок (C-E-A).

Виставка триватиме з 22 по 31 жовтня 2021 року.

Місцезнаходження: Культурно-інформаційний центр Посольства України у Франції. 22 авеню де Мессін. 75008. Париж Дати: Відкриття 21 жовтня 2021 року о 19:00.

Години роботи: вівторок-неділя з 14:00 до 18:00. Вхід вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus