USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На західному узбережжі США вирують потужні пожежі: вогонь знищив 1,4 млн га лісових масивів

16 Вересня 2020 09:26
У кількох штатах на західному узбережжі США не вщухають потужні пожежі, які спалахнули ще в серпні. Найбільше від вогню постраждали штати Каліфорнія, Вашингтон та Орегон. Станом на середу, 16 вересня, вогнем загалом знищено понад 1,4 мільйона гектарів лісових угідь та інших масивів, повідомляє інформагенція Reuters з посиланням на дані місцевої влади, пише DW.

Крім того, внаслідок масштабних пожеж загинуло щонайменше 34 людини й вигоріли цілі поселення. Десятки тисяч осіб було евакуйовано. Багато хто з них змушені вже кілька тижнів жити в наметових містечках та кемпінгах.

На боротьбу зі стихією кинуто десятки тисяч пожежників. Лише в штаті Каліфорнія 15 вересня до ліквідації 25 пожеж залучили більш ніж 16,6 тисячі вогнеборців, передає інформагенція dpa. Водночас у сусідньому штаті Орегон того ж дня вирували понад два десятки пожеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАСШТАБНІ ПОЖЕЖІ В США 2020: ВСЕ, ЩО ВІДОМО

У вівторок президент США Дональд Трамп пообіцяв допомогу постраждалим штатам. Як запевнили в Білому домі, громадяни, чиї будинки зруйнувала стихія, отримають негайну допомогу через агентство боротьби зі стихійними лихами (Fema). Трамп на запит губернатора штату Орегон погодився оголосити режим надзвичайного стану на федеральному рівні. Такий крок дасть владі право мобілізувати на боротьбу додаткові людські та матеріальні ресурси.

Під час візиту до Каліфорнії 14 вересня Трамп зустрівся з представниками місцевої влади та служб захисту населення. Американський лідер знову вказав на недбалість та прорахунки в лісогосподарстві як головну причину нинішніх пожеж. Натомість губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом розглядає глобальні кліматичні зміни як головну причину нинішнього лиха, але Трамп вкотре применшив роль цього чинника.

Як повідомили представники місцевої влади, лісова пожежа в Південній Каліфорнії загрожує історичної обсерваторії Маунт-Вілсон неподалік від Лос-Анджелеса. Співробітники 116-річної обсерваторії були змушені залишити цей об’єкт. Щоб врятувати історичну будівлю, команди пожежників провели масштабну операцію з гасіння пожежі на землі та з повітря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus