USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Потужність впала до історично низького показника: в Україні відключили ще один енергоблок АЕС

1 Червня 2020 17:21
Енергоблок №1 Запорізької АЕС 1 червня від'єднали від мережі та вивели в резерв.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на пресслужбу Запорізької АЕС.

«1 червня 2020 року об 11:04 енергоблок №1 Запорізької АЕС розвантажений, відключений від мережі та виведений в резерв згідно з регламентними процедурами у зв’язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі», – йдеться у повідомленні.

Наразі працюють три енергоблоки атомної електростанції. Сумарна потужність генераторів – 2 020 МВт. На енергоблоці №4 та №5 тривають планові капітальні ремонти.

Зауважень до роботи основного устаткування енергоблоків, які працюють, та персоналу немає.

Потужність генерації українських державних атомних електростанцій впала до історично низького показника 7,41 тис МВт, і є лише 53% від загальної визначеної потужності АЕС 13,84 тис. МВт. За останні п'ять років це найнижча потужність АЕС кожної другої неділі травня на максимумі електроспоживання.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що ковельські депутати звернулися до влади через підрив енергонезалежності України на догоду Ахметову. У Ковелі занепокоєні тим, що Кабінет Міністрів України вчиняє дії спрямовані на підрив енергетичної незалежності України та здорожчання енергоресурсів, і вимагають припинити тарифний геноцид проти власного народу.

Депутати зазначають, що такі дії спрямовані виключно на збагачення олігарха Ріната Ахметова, компанії якого мають монопольне становище на ринку електроенергії. Відтак, Ахметов продає електроенергію українцям в кілька разів дорожче, як у Європу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Коваль Микола Показати IP 1 Червня 2020 17:44
У Франції - для становлення її як передової, економічно потужної, демократичної країни світу за всю історію відбулася найбільша кількість революцій. Ні, не забарвлених у канаркові кольори. Самі поцікавтеся, яка доля спіткала тих 1366 державних управліців під час Великої буржуазної революції ! І колір був натуральний, природний ! Україна іншого щляху не має ! Бо в іншому випадку - приречені жити у феодальному рабстві !
Електрон Показати IP 1 Червня 2020 17:49
Електроенергії в надлишку, а вартість зростає. Ефект бариги - нехай згниє, а дешевше не продам.
123 Показати IP 1 Червня 2020 18:45
Ну що , Зеленофани , вам Зеля у Ахметкі особливий тариф виклопоче , чи як позосталому ,,темнолюду,, ? ЗЕ Ще ваш президент , чи вже ні ?
опа Показати IP 1 Червня 2020 18:55
Кожний наступний - гірший за попереднього((( Відгадайте загадку.
Лучанин Показати IP 1 Червня 2020 18:59
Відключить блоки теплових станцій, так як електроенергія їх набагато дорожча і які наносять шкоду довкілля , а не блоки атомних станцій.Але у нас все робиться на догоду олігарфам.
Ко Зел Показати IP 1 Червня 2020 20:08
Команда Зеленського: влітку енергію можна буде брати з блискавок, а зимою із снігу!
Небайдужа Показати IP 1 Червня 2020 20:46
Це наглість неприхована і доведення українців до крайнього зубожіння! Іноземців, раніше судимих, осіб з подвійним громадянством, осіб які раніше працювали на олігархів,психічноневрівноважених, осіб, які виводять капітал за кордон,осіб з відвертою проросійською позицією, які відверто демонструють неповагу до України, до влади допускати не можна! Інакше ніколи Україна не стане на ноги!
До Ко Зел Показати IP 1 Червня 2020 21:52
Ще енергії дофіга у всяких смерчах-торнадо, тільки пустель в нас замало, бо лісів забагато!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus