USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нардеп Лерос заявив, що АЕС відключають на догоду Ахметову

2 Вересня 2020 11:38
Український уряд звинувачують в посяганні на енергетичну незалежність країни. А причина – догодити найбагатшому олігарху країни, аби той, бува не збіднів.

Таку заяву з трибуни Верховної Ради України озвучив нардеп Гео Лерос під час засідання 1 вересня.

«Замість енергонезалежності Уряд відключає енергоблоки АЕС щоб головний олігарх країни не втратив статус найбагатшої людини в Європі. При цьому нанесені ним збитки у розмірі 39 мільярдів гривень від «Ротердам+» стають мінусом в кишенях українців», - переконував він.

Очевидно, що під «головним олігархом країни» нардеп мав на увазі найбагатшого українця згідно з рейтингом Forbes Ріната Ахметова, чий бізнес найтісніше пов'язаний з українською енергетикою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕО ЛЕРОСА ВИКЛЮЧИЛИ З ФРАКЦІЇ «СЛУГИ НАРОДУ»

Нагадаємо, навесні уряд прийняв рішення на кількох атомних станціях зупинити роботу низки енергоблоків, і ще на дев’яти – зменшити виробництво. Зокрема на Запорізькій АЕС відключені два енергоблоки, ще два – на Рівненській АЕС (і на черзі ще один). Експерти назвали цю ситуацію енергетичною диверсією влади. У результаті країна під час кризи втратила дешеву атомну електроенергію й змушена збільшувати споживання дорогої енергії сонячної та вугільної генерації Ріната Ахметова.

І це не дивно, адже відомо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше працював на вугільного магната офіційно, а його заступниця, тимчасова міністерка енергетики Ольги Буславець особисто підписала погодження на запуск корупційної формули для Ахметова – «Роттердам+». Завдяки цій афері олігарх став найбагатшим в Україні.

Загравання з Ахметовим адміністрації Зеленського та й безпосередньо самого гаранта, схоже, стало закономірністю. Так, у лютому цього року Президент запропонував енергетичній компанії ДТЕК Ріната Ахметова, приватизувати неприбуткові шахти, та переконував, що він готовий у разі потреби, посприяти вирішенню питання з Антимонопольним комітетом. До слова, головою АМКУ він призначив сестру криворізької сусідки, на яку Зеленський переписав фірму та маєток в Італії і яка була серед спонсорів партії «Слуга народу». Тому запевнення «Якщо ви не готові, і АМКУ буде проти, я з ними поговорю - вони будуть «за», - не порожній звук.

Наприкінці лютого у матеріалі Financial Times власника SCM Ріната Ахметова назвали «незамінною людиною для президента Володимира Зеленського у вирішенні проблеми окупованого Донбасу».

А навесні 2020 року в інтерв’ю Главкому перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов визнав, що Ахметов допомагає Зеленському. Проте у червні сам Володимир Зеленський переконував в інтерв'ю «Українській правді», що у нього немає жодних особливих відносин із бізнесменом Рінатом Ахметовим і немає доказів, що в.о. міністра енергетики Ольга Буславець лобіює його інтереси в енергетичній сфері.

Проте вже наприкінці серпня стало відомо, що «Слуга народу» висуне в мери Кривого Рогу опоблоківця Дмитра Шевчика, який є генеральним директором «Центрального гірничо-збагачувального комбінату», що входить до групи «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Комунядло Показати IP 2 Вересня 2020 15:39
І правильно... Навіщо нам, хохлам ( зі слів олігархів) дешева електроенергія? АЕС давала енергію по 70 копійок, однак у Ахметова буде народ купувати по 5.40 грн. Йому ж треба надолужувати втрачене , він втратив через війну багато..... Давайте петицію створимо " Кожній тв.рі по гривні" і будемо тому рекетиру скидатись кожен місяць по пару $€£.
Експерт до Комунядло Показати IP 3 Вересня 2020 02:32
Ну дивлячись, до після 86-го і то шо нових АЄС не будували, то не занадто вони вам і потрібні, так що в темноті посидите
Я Показати IP 3 Вересня 2020 07:20
Приклад про корупцію влади Лерос - навів, а, де він накосячив(зі слів влади)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus