USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На зарплату педагогам на Волині бракує 40 млн

24 Жовтня 2019 16:42
Депутати звернуться до Кабінету Міністрів України з проханням удосконалити формулу розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. Мова йде, зокрема, про виділення цьогоріч додаткових 39,4 мільйона гривень на заробітну плату педагогам.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради.

«Станом на 26 вересня поточного року декларується додаткова потреба у коштах цього цільового трансферту у сумі 39,6 мільйона гривень. При тому, що органами влади області вживалися заходи для оптимізації освітньої мережі», – вказали депутати в зверненні та перерахували, що цього року в області ліквідували один, призупинили два та реорганізували чотири заклади загальної середньої освіти.

Аби уникнути такої ситуації в майбутньому, міністрам рекомендували врахувати такі моменти:

- при розрахунку обсягу освітньої субвенції застосовується контингент учнів усіх типів закладів загальної середньої освіти станом на 5 вересня року, що передує поточному бюджетному періоду, а не плановому;

- у формулі розрахунку освітньої субвенції не враховуються видатки на індивідуальне навчання окремих категорій учнів;

- високі нормативні показники наповнюваності класів, враховані у формулі розподілу освітньої субвенції;

- у розрахунках обсягів освітньої субвенції місцевим бюджетам не враховані видатки на реалізацію норм постанови «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», що вимагає додаткових ресурсів по області у сумі понад 1 мільярд гривень.

«Також просимо вжити заходів для захисту конституційного права педагогічних працівників на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом, прийняти рішення про виділення в поточному році для області додаткового обсягу освітньої субвенції в сумі 39,6 мільйона гривень», – зазначили депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 24 Жовтня 2019 18:16
А як по 4 тис еврів то звичайно не вистачатиме

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus