USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На зарплату працівникам психлікарні на Волині виділили 3 мільйони

10 Грудня 2020 19:14
Загальна сума боргу перед працівниками Волинської обласної психіатричної лікарні № 1 вже сягає майже 10,5 мільйона. Частину боргу погасять з коштів обласного бюджету.

Про це стало відомо під час засідання другої позачергової сесії Волинської обласної ради 10 грудня.

Так, депутати проголосували за зміни до бюджету області на 2020 рік. Основна частина коштів, які перерозподілили, стосувалася закладів охорони здоров’я.

Зокрема, 3 млн грн виділили на погашення боргів із заробітної плати працівникам обласної психіатричної лікарні. Нагадаємо, працівники закладу 20 листопада вийшли на акцію протесту у Луцьку, тому що не отримали зароблених грошей. З’ясувалося, що борги виникли через проблеми з документацією.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, загальна сума заборгованості перед працівниками психлікарні наразі складає 10,5 млн грн. Решту заборгованих грошей сподіваються отримати від Національної служби здоров’я, коли збільшать пакет послуг.

Разом з тим 9,6 млн грн депутати виділили на енергоносії комунальним медичним закладам. Ці борги виникли тому, що в пакетах, які замовлені в Національної служби здоров’я, видатки на енергоносії не передбачені. Ще 1,3 млн грн передбачили на резервне живлення для Волинської обласної інфекційної лікарні. Гроші на ці потреби виділили за рахунок економії в інших галузях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus