USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Житомирщині сталася кривава перестрілка, у натовп кинули гранату

16 Січня 2017 10:40
Чоловіки, озброєні пістолетами та гвинтівками, влаштували цієї ночі стрілянину в центрі міста Олевська на Житомирщині - в «бурштиновому» краї, який протягом тривалого часу тероризують бандити.

Семеро людей госпіталізували з вогнепальними пораненнями, один помер під час надання йому медичної допомоги. Про це повідомили у прес-службі житомирської поліції.

Згідно з попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини.



Згідно з повідомленням, 16 січня близько 1 години ночі до поліції надійшло повідомлення про сутичку між кількома десятками чоловіків із застосуванням зброї на центральній площі м. Олевська. Унаслідок події 6 осіб поранені, один загинув. Причини та обставини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження.



Журналіст Олександр Ніколайчук повідомив у Фейсбуці, що у місто приїхали щонайменше три авто, із яких вибігли невідомі особи спортивної зовнішності і почали стріляти в людей біля кафе та парковки. Чоловіки були озброєні пістолетами та гвинтівками. Окрім того, під час зіткнення хтось із приїжджих кинув у натовп гранату. Унаслідок цього, багато людей отримали поранення різного ступеня.



На місце події виїхали та працюють слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Олевського ВП, експерти вибухотехнічної служби та спецпідрозділ ГУНП.

У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. Поранені госпіталізовані, їм надається необхідна медична допомога.



Поліція розпочала кримінальне провадження і ретельно документує усі обставини. Попередня правова кваліфікація події - Замах на вбивство (ст.15 та ст. 115 ККУ), ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. На даний час уже встановлено частину учасників конфлікту та усі їх транспортні засоби. Нині триває комплекс спеціальних заходів, направлених на встановлення та затримання причетних до події осіб.

Поки лікарі борються за життя хлопців, олевчани готують акції протесту, пише Олександр Ніколайчук.

Так, сьогодні, 16 січня, о 11 годині люди збираються на місці розстрілу, аби привернути увагу до бурштинового краю, який два роки тероризують бандити.

«Ніхто не сумніваєтеся, що окремі високопоставлені чиновники з Нацполіції, Прокуратури, Служби безпеки координують їх діяльність аби в страху тримати Поліський регіон! Слід Президенту наводити порядок, інакше в Україні відкриється ще один «бурштиновий» фронт!», - пише журналіст.

Нагадаємо, у червні в цому ж Олевському районі через бурштин сталася стрілянина – вогонь по селянах відкрили заїжджі угрупування.

Вчора, 15 січня, у Старому Селі Рокитнівського району на Рівненщині сталася стрілянина з пораненими та заручником. У населеному пункті вже кілька років не вщухають пристрасті довкола незаконного промислу бурштину. Розбори були такі, що в них відмовлялися втручатися навіть правоохоронці. Невідомі з автоматичною зброєю приїхали начебто для того, щоби "покривати" видобуток бурштину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ювелір Показати IP 16 Січня 2017 10:47
Люди гинули за метал,а тепер за смолу-прогрес людства.І де ви взялись на цій чудовій планеті?
Мешканець Показати IP 16 Січня 2017 10:58
І ця країна чекає безвіз....успіхів.
----- Показати IP 16 Січня 2017 12:08
Чекали "безвіз" , а дочекалися БЕЗЗАКОННЯ....
коля Показати IP 16 Січня 2017 13:39
а з хрестом на животі це батюшка?
Анонім Показати IP 16 Січня 2017 16:25
З такими картинами на животі може бути тільки чесний богобоязний селянин.Бандюзі по заслузі.
333 Показати IP 18 Січня 2017 11:07
Приїхали "покривати" нелегальний видобуток, а хто ж тоді видобуває? Правильно - селяни, які порішили покривачів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus