USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Єдиний чоловік, який вижив у розстрілі 7 людей на ставку у Житомирській області, дав свідчення

10 Лютого 2021 18:29
У Житомирі триває суд у справі масового вбивства, яке сталося на ставку торік. Сьогодні дає свідчення ветеран батальйону Нацгвардії – єдиний, хто вижив під час стрілянини, в якій загинуло семеро людей – військових та волонтерів. Їх розстріляв орендар ставка.

Що нового почули від єдиного вцілілого під час стрілянини – у сюжеті ТСН.

Судове засідання щойно закінчилось. Вцілілий Вадим Федюнін приїхав дуже схвильованим, з журналістами спілкуватися не хотів. Чоловік розповів, що того дня він з 7 товаришами приїхав на озеро без попередження. Орендаря ставка Анатолія Захаренка Федюнін знав близько 15 років, він зустрів їх, як зазвичай. Вдень рибалили, потім сіли вечеряти. А за 20 хвилин, коли Федюнін пішов спати, каже, почув постріли і побачив у дверях Захаренка з рушницею. «Гульчину він стріляв впритул, а коли з гладкоствольної рушниці стріляють впритул, воно розривається. Я худий і так боком став, у нього вже не було патронів, йому треба було перезарядиться, тим більше позаду на нього міг (напасти – ред.), він побіг на вулицю, на ходу перезаряджався», – розповідає свідок.

Потім свідок розповів, як втік у село до людей і там викликав поліцію та швидку. Окрім Федюніна, не вижив ніхто. Чому підсудний почав стріляти, з розповіді свідка незрозуміло. Основна версія слідства – побутовий конфлікт, але серед причин розглядалося і те, що в день вбивства Захаренко здав поліції людину, яка нібито вимагала данину за користування ставком. Але Федюнін каже, що до розстрілу це стосунку не мало. «Я не знаю, хто це, що це, він. Сказав, що з нього вимагали 5 тисяч на місяць, що два рази він заплатив. Всі навпаки йому руку потиснули, сказали молодець», – заявив Федюнін.

Натомість каже, під час вечері обвинувачений випивав і навіть вживав наркотики. Але захист Захаренка це спростовує. «Захаренко не випивав, а стосовно Федюніна, до слідчих, чому його не освідчували ні на алкоголь, ні на наркотики», – заявляє адвокатка Марина Шолодько.

Обвинувачений у суді був під посиленою охороною. І конвой до нього нікого не підпускав. Єдине, що вдалося почути від нього – викрик з місця, що Федюнін говорить неправду.

Як повідомлялося раніше, уночі 22 травня на Житомирщині чоловік застрелив із мисливської рушниці сімох осіб. Убитими виявилися учасники операції Обʼєднаних сил. Підозрюваного арештували без права застави. Як виявилося, чоловік, який застрелив 7 людей на Житомирщині, фігурує у викритті поліцейського, якого напередодні затримали на вимаганні хабара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ахаха Показати IP 10 Лютого 2021 18:45
Красава мужик. Не втомлююсь дивуватись його мужності і сміливості. Так дав тягла цим рекетирам і рейдерам. Нажаль йому дадуть довічне незалежно від того чи захищався він чи нападав, тому брехати йому немає сенсу.
Юристкиня до ахаха Показати IP 10 Лютого 2021 19:21
У нас країна правових сюрпризів. І, до речі, він стріляв не перший.
ого Показати IP 10 Лютого 2021 18:49
Це ж якщо 1 мисливець 7 атошніків вклав...., стає зрозуміло чому війна 7 років триває.
лучанка Показати IP 10 Лютого 2021 19:18
Які ще в активіста аналізи? Фото з майдана і з ато мало?
Чёткий Братишка Показати IP 10 Лютого 2021 23:47
И один в поле воин...
Всезнайко Показати IP 11 Лютого 2021 07:23
Молодець.
Дзвоніть на 102 Показати IP 11 Лютого 2021 10:06
Є в Україні, настоящі герої, які дійсно пройшли війну, окопи, кров і смерть, і залишились людьми, працюють та виховують дітей. Але є і такі "герої" у лапках, як ці перевертні волонтери і ті ж самі воїни АТОшники, які скрізь та всюди рахують себе за "пупів людської долі", тільки тому, що деякі з них перебували на передовій, а деякі і не бачили зовсім окопів, а тільки горілку з цигарками на автомашині розвозили - і якщо їх всіх розстреляв біля милого та квітучого ставка - орендар водойми Анатолій Захаренко, то власник, як мужик, поступив правильно, і жаліти таких негідників не треба. Приїхала б ця зграя бандитів, а назвати цих алкоголіків по іншому у мене язик не повертається, просто так тихенько половити риби, а не напитися до свинячого візга, то було б все нормально, ніхто би їх не чіпляв, і такої біди не трапилось би.
123 до Дзвоніть на 102 Показати IP 11 Лютого 2021 14:59
Майже всі вони такі - "АТОШНІКІ", мать їх...
72 Показати IP 12 Лютого 2021 12:44
Ну все ясно, роботи доброї нема, грубих грошей хочеться, бойові навички отримали, зброї повно... "А давайте хлопці організуємо фірму, будемо всяких орендарів ставків і не тільки ставків охороняти від їхніх зайвих трудових гривень." Це ж наскільки треба було дістати дядька щоб отак він їх постріляв. Мабуть пообіцяли йому що якщо не буде платити то піде до риб.
Анонім Показати IP 1 Березня 2021 15:13
Мало,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus