USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На дорогах Волині – найбільше ям, зате найменше ДТП

20 Липня 2011 14:55
Волинські дороги, поряд з івано-франківськими, назвали найбільш безпечними в Україні, однак Волинь лідирує за кількістю ям на автошляхах.
Такі дані наводить видання Weekly.ua, яке провело власне дослідження і визначило найбільш небезпечні регіони України для дорожнього руху.
Хоча через Волинь проходять автомобільні коридори на Польщу та Білорусь, аварійність на тутешніх трасах порівняно невисока, – зазначають автори дослідження.
Івано-Франківщину, очевидно, рятує те, що вона займає одне з останніх місць в Україні за протяжністю доріг державного значення.
Найнебезпечнішими ж для їзди визнані регіони, що знаходяться у безпосередній близькості до столиці. Це Житомирська, Чернігівська і Київська області.
Високі показники смертності у ДТП в цих областях обумовлені передусім великою кількістю транзитного транспорту, який рухається в бік столиці та з неї, а також близькістю до північного кордону країни.
Паралельно Weekly.ua проаналізував стан самих автомобільних доріг. Видання оцінювало дорожну обстановку в кожному регіоні за кількістю дорожніх ям, наявністю необхідних дорожніх вказівників і розмітки.
Волинь поряд із Запорізькою областю опинилася серед тих регіонів, де ситуація з ямами на дорогах найгірша.
При складанні рейтингу небезпечних доріг Weekly.ua використовував ексклюзивні дані, надані ДАІ, Держкомстату і аналітичним агентством «Автостат».
Головним показником, за яким оцінювалися ризики пересування на автомобілі в тому чи іншому регіоні, стало співвідношення між кількістю загиблих в ДТП за 2010 рік до загальної кількості офіційно зареєстрованих в області чи місті транспортних засобів станом на 1 січня 2011 року.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SysR Показати IP 20 Липня 2011 16:02
Найшли чим пишатись: найбільшою кількістю ям на дорогах.
San Показати IP 20 Липня 2011 17:19
Давно помічено: чим більше ям, тим менша швидкість (у водіїв, що шанують свої авто). Відповідно, менше травматизму на дорозі. Такою була вулиця Писаревського до ремонту. Потім дорогу зробили, а тротуар ні. Тепер швидкість машин така, що тільки встигай зістрибувати в кущі. Паралельно із проблемою доріг варто піднімати проблему тротуарів. Якщо дороги хоч десь латаються, то тротуари зовсім ні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus