USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.72 9.88

На Волині до 2012 треба змінити півтисячі «главбухів»

17 Жовтня 2011 13:10
Приблизно півтисячі волинських головних бухгалтерів бюджетних установи мають освіту і кваліфікацію, що недостатні для займаної посади, тому вже до січня 2012 року їх необхідно або замінити, або підвищити освітній рівень.
Про це розповів голова обласної держадміністрації Борис Клімчук 17 жовтня під час оперативної наради.
Він зазначив, що така необхідність виникла відповідно до урядової постанови, що була видана у січні 2011 року. Нині на Волині держказначейство обслуговує 1058 бюджетних установ. З них 351 є розпорядниками державних бюджетних коштів та 707 – грошей із місцевої казни.
«Головний бухгалтер має відповідати вимогам професійного-кваліфікаційного рівня. Станом на сьогодні 125 бухгалтерів розпорядників державного бюджету і 421 бюджетних коштів місцевих бюджетів не відповідають… Освітньо-кваліфікаційних рівень їх не відповідає вимогам постанови Кабінету міністрів», - зазначив Клімчук.
«Ви мені завжди розказуєте, що у нас стільки економістів, фінансистів наштампували наші вузи і разом з тим з середньою спеціальною освітою сидять головні бухгалтери», - додав губернатор.
Найбільше таких «главбухів» серед розпорядників державних бюджетів у Камінь-Каширському, Любешівському, Старовижівському районах, де половина бухгалтерів не мають відповідного рівня освіти і кваліфікації. Серед бухгалтерів, що опікуються грошима з місцевих бюджетів – у Маневицькому району 64% головних бухгалтерів не відповідають вимогам постанови, 82% - любешівських спеціалістів, 79% - маневицьких.
Серед можливих варіантів виходу з ситуації – переведення людей, можливий вихід на пенсію, зміна посади. Разом з тим, Клімчук додав, що звільняти людей не будуть. Просто знайдуть їм місце на іншій посаді, але не на посаді саме головного бухгалтера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ххх Показати IP 17 Жовтня 2011 14:34
А п. Клімчуку відомо взагалі скільки бухгалтерів в селі відповідає вимогам Постанови КМУ? Думаю тут радіти не має чому. Навпаки це пробллема.
Я з Луцька. Показати IP 17 Жовтня 2011 16:03
Я це підтримую
777 Показати IP 17 Жовтня 2011 17:56
Ці божі одуванчики вже давно знаходяться на пенсії і їм вже пізно вчитися,однак попробуйте цього одуванчика попросити на заслужений відпочинок,як він перетворюється на жагучу кропиву. До речі,багато їх мають і групу інвалідності і кому це вигідно??? Молодь сидить без роботи,а пенсіонери,як і в політиці,так і в народному господарстві керують дальше.Кому вигідно?
Лучанка Показати IP 17 Жовтня 2011 18:58
Так, молодь сидить, а в неї ще потребують ДР, а де мо його візьмемо?Де? Куди не підеш-не підходиш, не всі вчилися і працювали, були і такі які дійсно вчилися, а тепер з того ре-тів нема!То як бути?Клімчук над цим не задумувався? Як так в 23-25р. хочуть досвід роботи 5р.?Якщо тільки у 22р. закінчуєш ун-тет і роботи як такої нема відразу, ніхто тебе "з відкритими обіймами не чекає"!!! А тут..., хай трохи займуться цим питанням,що МОЛОДЬ СИДИТЬ У БАТЬКІВ НА ШИЇ ЧЕРЕЗ СВОЮ НЕВОЛЮ!
марко Показати IP 17 Жовтня 2011 19:11
співчуваю тому керівникові, який візьме молодого бухгалтера з вищою освітою, звісно, що й з купленими оцінками відповідно, поки той не повчиться пару місяців у старого з середньою
Павло Показати IP 17 Жовтня 2011 19:50
Підтримую Лучанку. Був такий випадок. Одна з бюджетних установ Ковельського району, через яку проходять досить солідні кошти, може з пів року, а то й більше, не могла знайти головбуха. Декілька разів оголошували конкурс, але знайти людину, яка б відповідала всім вимогам (в першу чергу досвід роботи) не змогла. Люди з досвідом, взнавши що зарплата чуть більше 1000 грн, відмовлялись від такої посади. Зрештою, закрили очі на відсутність необхідного досвіду, взяли когось.
Лучанин Показати IP 17 Жовтня 2011 23:23
Все вище вірно написано, але скажіть будь-ласка за скільки часу той хто займе посаду главбуха стане ним? В справи ще треба "в'їхати". Отже біля 500 підприємств з нового року не будуть знати що вони чворять. Відповідно можна буде розкрадати бабки наліво і направо, мотивуючи це "я тільки на посаді". Це з однієї сторони. З іншої чого такого екзотичного немає в освіті в главбухів. До цього часу упішно справлялись, раптом треба щось вище. Щось тут не так ... А стосовно ДР, то це вже доходить до "замкнутого дибілізму": щоб влаштуватись дай диплом - щоб віддали диплом влаштуйся на роботу! Тут досвід можна тільки один отримати - як кого на..ти щоб знайти вихід.
Тетяна Показати IP 26 Жовтня 2011 09:30
А скажіть, як бути з КЗпП, що не мають права погіршувати умови праці???? І ще одне, всі ми згідні з тим, що пенсіонерів потрібно відправляти на пенсію, а як бути з тими, яким лишалося 5 років до пеннсії і підняли пенсійний вік, що ви робите стосовно того бухгалтера, який має більше 15 років стажу головного бухгаотера, за що його звільняти коли докорів від організацій всіх рівнів на його роботу немає і втой час коли його брали на роботу таких Постанов та вимог не було. Мені здається, таких людей звільняти не можна, інша справа поставити їм в заступники молодих спеціалістів, щоб їх спочатку навчили, а тоді вже можна робити якісь висновки, інакше що ви зробите з державою і тими нещасними бюджетами, коли у випускників крім теорії немає нічого, а практика це зовсім інше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus