USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

На Волині невідомий звір вбиває домашніх тварин

24 Березня 2011 12:46
Ратнівщиною прокотилася хвиля загадкових нападів на домашню живність: гинуть кролі, вівці і навіть собака.
Мешканець села Тур Ілля Токарчук одного ранку побачив перед хлівом перекинуті й розтрощені кролячі клітки, а біля них лежали 12 задушених кролів, – пише «Вісник+К».
«Цікаво, що собака мовчав, ніякого звуку не подав… – дивується господар. – Він не почути, що тут коїться, не міг. Видно, злякався».
Припущення, що це робота якогось мисливського добре навченого собаки, господар зразу відхилив. Розповів, що ще з листопада минулого року щось забралося в їхнє село у полює на кролів.
Сільський голова Микола Головій розповів, що колись підозра впала на одного мисливського пса. Господаря попередили, й той собаку застрелив. Але після того дивна загибель кролів продовжилася.
Тепер подейкують, що це робота якоїсь великої кішки, схожої на рись.
Усього у сері Тур постраждали від невідомого звіра більше десяти господарів.
У селі Заболоття цього ж району у Володимира Глущука загинули ягнята.
«Зранку свекор побачив мертвого пса неподалік хліва, – розповіла його невістка Людмила Глущук, – і відразу подумав, що це мисливці його застрелили. Але оскільки у хліві, де стояли вівці, було тихо, подумали, що це вбили собаку й викрили вівці. Та всі тварини виявилися на місці. Але троє ягнят виявилися мертвими. Хтось подушив їх. На шийках помітний прокол від одного ікла».
Секретар сільської ради Тетяна Шевчук розповіла, що ще минулого року в одного господаря пропало два кролі.
«Так само були клітки подерті, а у кролів рани на шиї, – каже Шевчук. – Видно, невідомий звір висмоктує у тваринок кров. Уявити, що це робота собаки, вовка чи лисиці, важко».
Районний державний мисливствознавець Микола Старушик категорично спростовує, що шкоду робить кішка, тим більше рись. Людською вигадкою він називає ї чупакабру.
«Такого зробити не може ні вовк, ні лисиця, а от собака може, – стверджує Старушик. – Він здатен проникнути куди завгодно, перевернути ті клітки і погризти, порвати дошки. А те, що свою здобич собака не з’їв, то він ради гри – зловив, задушив, трохи поїв і задоволений».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сашуля Показати IP 24 Березня 2011 12:50
Опять чупакабра заявилась)))))
Оля Показати IP 24 Березня 2011 12:55
мама мія!!!!!!!!!!!!!! боюся чупакабри!!!!!!!! серйозно...
Чупка Показати IP 24 Березня 2011 13:31
Так. Я вернулась! Привєт!
Малдер Показати IP 24 Березня 2011 17:34
to Чупка: Ах ти ж тварюка! Я тебе таки дістану!
Грінпись до Малдер Показати IP 25 Березня 2011 07:52
А ну стояти!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus