USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині у пологовому будинку документи позначають штампом УССР

28 Листопада 2013 11:24
Україна на 22-му році свого існування й досі не може позбутися радянського ярма та абревіатури УССР. Корені його не залишилися на глухому хуторі, а в державній установі, медичному закладі – пологовому будинку Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання. Тут і нині користуються штампом «Родильный дом. г. Ковель. Волынской обл. УССР», - інформує Вісник+К.
Про цей неординарний випадок повідомила мешканка Ковельського району. Будучи вагітною, вона здавала кров у Ковельському пологовому будинку. Коли отримала результати, їх запропонували залишити у паспорті, і поставили відповідний штамп.
«Я й не звернула на нього уваги. А вдома тато захотів побачити цю офіційну відмітку – і мало не впав від подиву! Він у мене патріот нашої держави, тож довго обурювався таким невіглаством чи недоглядом адміністрації. Це ж, виходить, ми живемо не в Україні, а в «Украинской Советской Социалистической Республике»? Невже за 20 років незалежності не можна було знайти часу і коштів, щоб виготовити новий штамп України державною мовою?», – розповідає жінка.
Ці логічні запитання переадресували головному лікарю згаданого медичного закладу Тетяні Пташник. У телефонній розмові керівник зазначила, що вперше чує про такий випадок. Ніхто з породіль ніколи не повідомляв подібного. Зауважую, що переді мною лежить копія згаданого штампу, яким читачка підтверджує свої слова.
«А навіть якщо й так, то це не ваші проблеми, – додала, трохи нервуючи. – Хіба від того змінюється група крові, якщо штамп радянський? Це не журналістів справи, а наші».
Ковельський пологовий будинок вважається одним з кращих у Волинській області. Тут постійно запроваджують нові методи лікування. Місцеві медики намагаються йти в ногу з часом, та, видно, десь таки залишилися у 90-их роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
МАХА Показати IP 28 Листопада 2013 11:40
ганьба ! бідолахи не мають 50 грн. щоб поміняти печатку. а взятка 50 грн вже давно не ходить............
кай Показати IP 28 Листопада 2013 13:01
тю, мені і в Ківерцях таку ж поставили...
))) Показати IP 28 Листопада 2013 15:16
мне в Луцке в 1998 или 1997, не помню, такой же поставили. Чего вопите-то? идите и закажите людям печатку, а этот штамп себе оставьте, он же раритетный ;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus