USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

НАБУ перевіряє, чи брав участь Манафорт у виборчій кампанії Порошенка

10 Серпня 2018 15:31
Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію про нібито участь американського політтехнолога Пола Манафорта у виборчій кампанії кандидата в Президенти України Петра Порошенка в 2014 році.

Про це на брифінгу 10 серпня повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що коли з'явилися матеріали так званої "амбарної книги" Партії регіонів, там фігурувало прізвище Манафорта, про що НАБУ повідомило свого часу.

"Наслідком цього для мене особисто стало два позови про визнання моїх дій незаконними та кримінальна справа про втручання у вибори президента США, хоча пріоритетом тоді для нас були діючі чиновники, підслідні антикорупційному бюро", - зазначив він.

При цьому Ситник додав, що позови ще не розглянуті, а щодо руху справи про його втручання у вибори йому не відомо.

За словами директора НАБУ, дії Манафорта формально не підслідні Бюро, але "та інформація, яка зараз оприлюднена, не була раніше відома". "Це свіжа інформація, тому ми її аналізуємо... при наявності підстав будемо вживати дії", - запевнив він.

Ситник нагадав, що розслідуванням справи "амбарної книги" займається Генеральна прокуратура.

Раніше соратник політтехнолога Річард Гейтс заявив, що Манафорт працював із Порошенком під час президентської кампанії 2014 року, але послуги не були оплачені в повному обсязі. В АП заявили, що пропозиції про співпрацю надходили, але не розглядалися.

Манафорт довгий час працював в Україні, консультуючи Партію регіонів і колишнього президента Віктора Януковича. Він також є колишнім керівником передвиборного штабу Дональда Трампа. Манафорту висунуто звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєстрований як " іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів в США прокремлівського уряду України часів Януковича.

Згідно з документами обвинувачення, Пол Манафорт заробив в Україні 60 мільйонів доларів, надаючи послуги політтехнолога
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Манафорт Показати IP 10 Серпня 2018 16:28
Брав і шо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus