USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НАБУ вилучило в Міноборони матеріали про закупівлю МАЗів і санітарних Богданів

9 Листопада 2019 20:55
Національне антикорупційне бюро України вилучило у Міністерстві оборони близько 15 томів документів в рамках розслідування щодо договорів Міноборони із корпорацією «Богдан».

Про це йдеться на сайті Міноборони.

У Бюро встановлюють обставини внесення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів та ціноутворення на зазначену продукцію.

«Зокрема, триває перевірка обґрунтованості закупівлі в 2015-2019 роках санітарних автомобілів «Богдан-2251» та вантажних автомобілів «МАЗ-5316» і «МАЗ-6317». В рамках провадження з’ясовуються причини щорічного зростання на 30% ціни на ці автомобілі, а також законність та підстави укладання додаткових угод, які збільшували їхню вартість», – йдеться у повідомленні Міноборони.

Детективи НАБУ працюватимуть у Міністерстві оборони близько двох місяців. У силовому відомстві обіцяють надавати усі необхідні документи та сприяти розслідуванню.

Нагадаємо, 18 жовтня НАБУ повідомило про підозру Олегу Гладковському, колишньому першому заступнику секретаря РНБО.

Йому закидають використання службового становища в інтересах компанії «Богдан моторс», яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2», що входить до складу «Богдана».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus