USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

НАБУ зобов'язали відкрити справу на Парубія за нецільове використання держбюджету

16 Квітня 2019 11:32
Солом’янський райсуд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати кримінальну справу проти голови Верховної Ради Андрія Парубія. Йдеться про перевищення службових повноважень спікера Ради і нецільове використання бюджетних коштів. Постанова була оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, пише Кореспондент.

Як повідомляється, 22 лютого позивач передав в НАБУ заяву про вчинення Парубієм правопорушень, передбачених ст. 210 КК України – Нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їхнім перевищенням, і ст. 364 КК України – перевищення службових повноважень.

Відомості були детективами НАБУ отримані, однак не внесені в ЄРДР. Позивач звернувся до суду зі скаргою на співробітників бюро і з вимогою зобов’язати їх почати розслідування.

«Заслухавши пояснення учасників провадження, дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вважає, що скарга підлягає задоволенню», – вказується в постанові суду від 2 квітня 2019 року.

«Зобов’язати посадову особу Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не пізніше 24 годин після отримання копії постанови, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зазначені у заяві від 22.02.2019 року», – йдеться в документі.

Зазначимо, це вже не перша справа на Парубія. Раніше окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом нардепа Віктора Вовка. Позивач просить визнати протиправною «бездіяльність Парубія, оскільки він не вносить кандидатуру на посаду керівника Апарату Ради і не пропонує парламенту прийняти відповідне рішення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Реаліст Показати IP 16 Квітня 2019 12:10
Давно пора. По десять разів голосують по одному і тому ж закону.....
Навуходоносор Показати IP 16 Квітня 2019 17:25
В свое время известные персонажи тоталитарного режима говорили так: "Если вы до сих пор на свободе, то это не ваша заслуга, а наша недоработка". В полной мере это касается и того, кто не только незаконно тратит деньги налогоплательщиков, но и сделал парламент настоящим посмешищем, нарушая безбожно регламент, скрывая тот факт, что большинства в ВР нет давно. А значит все принятые в последние три года законы и подписанные спикером - недействительны! А это уже тянет на государственное преступление!
Петя Показати IP 16 Квітня 2019 21:24
у него есть алиби - он не Парубий, он Палубий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus