USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

В СБУ затриманого Демидюка били. ДОВІДКА

9 Серпня 2017 20:34
Затриманий й побитий на допиті працівниками СБУ лучанин Роман Демидюк другу добу перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Через імовірний тиск правоохоронців лікарі не госпіталізовують його, попри погане самопочуття. Окрім того, в СБУ переконують, що не били затриманого, хоча довідка з лікарні й спростовує їхні заяви.

Як повідомлялося, 8 серпня, зі слів адвоката затриманого Олександра Лавренчука, до Романа застосували недозволені прийоми для отримання інформації, якою він не володіє. Після такого допиту його підзахисному довелося викликати швидку допомогу. Незважаючи на погане самопочуття чоловіка, скарги на біль, кров з носа і постійну блювоту, працівники СБУ більше години не давали можливості транспортувати його до лікарні для рентгенологічного обстеження. Відпустити чоловіка до лікарні правоохоронці погодилися лише після півночі. У Луцькій міській клінічній лікарні у нього зафіксували забій, підшкірні гематоми спинки носа, лівої вушної раковини, грудиної клітки, правого стегна, правого колінного суглобу та садно цього ж суглобу.

Відповідну довідку із зафіксованими ушкодженнями продемонстрував ЗМІ адвокат Романа.
Наразі стан затриманого незадовільний, у нього збільшилися гематоми, йому колять знеболювальні препарати, оскільки у нього постійний головний біль.

Сьогодні Роману знову викликали швидку, проте, зі слів медиків, підстав для поміщення в стаціонар нема. Незважаючи на усі ознаки закритої черепно-мозкової травми, лікарі вночі з невідомих причин не зафіксували її. На зауваження адвоката, що усі ознаки струсу присутні, медики відповіли, що він не лікар, тому й не може ставити діагнози.

Зі слів Олександра Лавренчука, у Луцькій міській клінічній лікарні, де надавали допомогу Роману, була присутня лікар УСБУ. Тому він не виключає тиску на чергових медиків.

«Як відомо, сьогодні речниця УСБУ заявила, що побиття під час допиту не було, і я подав неправдиву інформацію. У відповідь на це, я продемонстрував довідку про встановлення діагнозу лікарем-травматологом ЗМІ», - повідомив адвокат.

Зі слів заступника головного лікаря Луцької міської лінічної лікарні Володимира Шендибила, Романа Демидюка оглянули й зафіксували всі ушкодження. Також, з його слів, вчора потерпілий госпіталізції не потребував.

Від проведення подальших слідчих дій Роман Демидюк відмовився за станом здоров’я. Уже завтра йому мають обрати запобіжний захід. Тим часом він уже другу добу перебуває в ІТТ. Зазначимо, затримання Романа, до слова, водія таксі, з якого зробили ледь не шпигуна, пов'язують із затриманням голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку» Олександра Тиводара, яке відбулося на підставі «липової» кримінальної справи, що відкрили працівники Служби безпеки України в Закарпатській області. До слова, як повідомлялося, напередодні виборів в Адміністрації Президента вирішили перестрахуватися та зробити губернатором Волині екс-силовика. Вибір впав на колишньго керівника СБУ часів Януковича Володимира Мельниковича.

Нагадаємо, сьогодні під стінами управління СБУ в області відбувся мітинг на підтримку затриманого Олександра Тиводара. На мітингу були присутні депутати облради та міськради, члени спілки воїнів-афганців, спілки воїнів АТО Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 9 Серпня 2017 21:20
І що, не забили?
яник Показати IP 9 Серпня 2017 21:35
1. передвибона компанія почалась. 2. режим став ще гірше, як при федоровичу(мені це більше здається на правду) 3. нах...ра Тіводара чіпати, невже він такий дурний, щоб на себе компромат тримати, в тих місцях де перебуває. 4. Мельникович, старий воїн, він запакований, нафіга йому грати в ігри з тими дітьми, що зараз на його місці. 5. якщо били в СБУ того хлопця, насправді, то- " веселі, брате, часи настали". 6. якщо так дальше піде, то Революція Гідності, повториться знову, тоді спасу не буде, Небесна Сотня може перетворитись в Небесну Тисячу. схаменіться, всіх грошей не заберете!!!!!!
777 Показати IP 9 Серпня 2017 21:59
Скоро будуть доба як пишете одне і те саме. Невже Ваші журналісти такі убогі думкою. І не пишіть абсурду наприклад "застосували недозволені прийоми для отримання інформації, якою він не володіє", невже є дозволені прийоми. Як на мою думку він впав з висоти власного росту, тобто із нар другого яруса. І розміщуйте коментарі а ні перейду на ВолиньПост.
778 до 777 Показати IP 10 Серпня 2017 20:25
В ІТТ - немає двоярусних нар
777 до ВН до 777 Показати IP 10 Серпня 2017 23:04
Дякую, що розбанили. Я почав думати, що немає свободи слова на цьому сайті.
скептик Показати IP 10 Серпня 2017 13:50
а дарма бувших КГБістів-НКВДистів не пересаджали в 90-х роках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus