USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Наметове містечко «Бандерштату» – маленький світ співдружності світоглядів

6 Серпня 2018 13:10
«Бандерштат» - це маленька планета, де вирує насичене та цікаве життя.

Це трисерійний фільм, де кожна серія унікальна, із захоплюючими зустрічами та відвертим спілкуванням на гутірках, ліричними емоціями під час виступу виконавців та гуртів на тихій сцені чи драйвового запалу із urbanstage, або ж хоровими співами відомих пісень біля головної сцени.

Бандерштатівці проживають три дні, спілкуючись із новими друзями, обмінюючись думками, кайфуючи від атмосфери та величезної кількості якісної музики. І саме наметове містечко займає у цьому просторі чільне місце, адже багато людей їдуь на «Бандерштат» саме через нього.

Черкащанин Данило на фестивалі українського духу «Бандерштаті» уже вдруге.

Хлопець каже, що найбільше його вражає атмосфера свята.
«Тут чудові гурти, особлива атмосфера, цікаве життя в наметі і для мене це хороший відпочинок», - ділиться враженнями хлопець.

Вдруге тут і Дмитро з Володимира-Волинського.


«Фестиваль суперовий, починаючи від атмосфери і до організації. Я вдруге приїхав сюди й маю намір приїжджати ще. Адже цей фестиваль пропагує національну культуру і це значно кращий формат, ніж алкогольні фестивалі», - каже Дмитро.

Неподалік від нього у наметі поселився Теодор зі Львова, який тут утретє.
«На «Бандерштат» вперше я поїхав, щоб показати сестрі фестивальне життя загалом, адже тут воно безалкогольне та безпечне. От цієї ночі ми розпалили маленьку ватру, а навколо почали збиратися люди, прийшли з гітарою та до ранку співали пісні – це неймовірні враження», - розповідає хлопець та радіє, що може привчити молодшу сестричку відпочивати культурно.

Із файного міста Тернопіль прибув на «Бандерштат» і Микола з другом. Хлопець не приховує свого захоплення від свята.
«Враження шикарні: ходили на концерти, слухали багато різної, цікавої музики. Я вважаю, що саме такі безалкогольні фестивалі потрібні молоді, де всі ходять адекватні, відпочивають та насолоджуються життям», - розповідає турист.

Лучанин Андрій регулярно відвідує фестиваль і каже, що його дуже тішить динаміка масштабів фесту.
«Фестиваль дуже класний, і щороку стає більшим, масштабнішим. Позитивним моментом є те, що тут, здебільшого, все українське, національне, від музичних гуртів до людей із патріотичним духом. Завдяки йому відбувається поширення національних ідей. Також фестиваль дає можливість для саморозвитку завдяки цікавим спілкуванням на гутірках та новим знайомствам із бандерштатівцями», - каже Андрій.

Цьогоріч на фестиваль, окрім фанатів з інших міст України, завітали й гості з Польщі, Америки, Росії, Білорусі, Китаю, Японії, Мексики та Канади. А це –понад 2 тисячі наметів.

Зазвичай ранок жителі країни «Бандерштат» розпочинають під саундчеки зі сцен фестивалю. Хтось із рання стоїть в черзі, аби прийняти душ,
хтось ліниво потягується у наметі і навіть не думає прокидатися, але більшість заклопотані справами буденними: ось дівчина спокійнісінько чистила зуби, доки не побачила об’єктив журналістського фотоапарата,
неподалік уже смажать картопельку,
дехто прокинувся разом із сонцем і вже давно грає у футбол чи волейбол.
Дівчата наводять «марафет», посьорбуючи каву, хлопці уже зганяли в магазин і принесли своїм дамам смаколики, гості Луцька вештаються по місту, оглядають туристичні цікавинки. Як розповідають організатори, є 10 причин, чому фестиваль українського духу – обов’язковий у переліку заходів, які неодмінно варто відвідати влітку:

БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ

Одна із найбільш довготривалих традицій «Бандерштату» – не вживати спиртне. Фестиваль пропагує ідеї здорового способу життя. Багатотисячна публіка щороку із задоволенням відривається під потужну музику без впливу алкоголю.

СІМЕЙНИЙ

У нас щороку можна побачити і поважних ветеранів, і безтурботних діток. Для наймолодших «бандерштатівців» на спеціально обладнаній території щодня проводять різного типу майстер-класи, ігри та забави.

ПАТРІОТИЧНИЙ

Бандерштатівці люблять національний одяг і залюбки спілкуються солов’їною. Патріотична атмосфера загалом панує на «Бандерштаті», адже не дарма це фестиваль саме українського духу.

ІДЕЙНИЙ

Щороку захід відвідують ветерани УПА, відбуваються показові реконструкції повстанських та визвольних боїв.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ

Невід’ємна частина «Бандерштату» – зустрічі із лідерами думок. Письменники, журналісти, музиканти, історики, міністри, політики, блоґери – щороку ми запрошуємо найцікавіших постатей, які творять наше майбутнє.

ЗАТИШНИЙ

На «Бандерштаті» ніхто не відчуває себе «не в своїй тарілці». Навіть якщо ви приїдете на фестиваль наодинці, то сумувати вам тут точно не дадуть.

НАЙЧИСТІШИЙ

Багатотисячна публіка «Бандерштату» ніколи не залишає за собою сміття. У цьому можна пересвідчитися, якщо подивитися на фан-зону біля сцени після виступів музикантів. Це ще раз підкреслює свідомість відвідувачів фестивалю.

БЮДЖЕТНИЙ

Проживання у наметовому містечку, традиційно, безплатне. На території фесту можна буде і харчуватися – у середньому на обід витратите 40-80 гривень.

НАЙТРИВАЛІШИЙ

Це єдиний триденний музичний фестиваль в Україні, який безперервно відбувається впродовж 12 років. І далі примножує свою аудиторію.

Саме ці всі складові маленької планети «Бандерштат» і стали причиною нового рекорду за кількістю відвідувачів - 14 тисяч учасників фестивалю в 2018 році.

Підготували журналісти Анна та Вадим Панафідіни
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мешканець Показати IP 6 Серпня 2018 16:02
Оййо.. жах..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus