USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Нардеп просить в уряду для Волині 31 млн на протипожежні заходи

9 Лютого 2020 22:48
Народний депутат України Вячеслав Рубльов звернувся до Прем’єр Міністра України Олексія Гончарука щодо виділення коштів із державного бюджету на фінансування заходів пожежної безпеки комунальних підприємств Волинської області.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

В своєму запиті нардеп зазначає, що за результатами бюджетних слухань, проведених у Волинській обласній раді, стало відомо про суттєві проблеми з оснащенням системами та засобами пожежної безпеки у низці обласних бюджетних установ.

«Контролююча служба – а зараз це пожежники – перевіряють те, на що останні двадцять років грошей взагалі не надходило і видають відповідні приписи», - зазначає в дописі Вячеслав Рубльов.

За результатами проведених заходів державного нагляду Управлінням ДСНС у Волинській області подані адміністративні позови про зобов’язання повністю зупинити експлуатацію ряду будівель до усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Для проведення заходів пожежної безпеки на цей рік лише за даними головних розпорядників коштів обласного бюджету Волинської області необхідно по обласним освітнім закладам – 14,7 млн.грн., охорони здоров’я – 13,6 млн. грн., соціальним та іншим закладам – 2,8 млн. гривень, - йдеться у запиті народного обранця.

«Щоб профінансувати засоби пожежної безпеки лише в 2020 році в бюджеті Волинської області потрібно знайти більше 31 млн. грн. Схожа ситуація й по освітнім закладам та соціальним закладам, які фінансуються із бюджетів районів та громад області», - підкреслює Вячеслав Рубльов.

Тому народний депутат звернувся із запитом до прем’єра виділити кошти із державного бюджету місцевим на проведення заходів пожежної безпеки, адже це не підйомна сума для місцевої казни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus