USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нардепу від «ЄС» вручили обвинувальний акт: він відштовхував документи і зачинив авто. Відео

8 Лютого 2023 11:44
Детективи НАБУ вручили обвинувальний акт депутату від «Європейської солідарності» Артуру Герасимову у справі про недекларування нерухомості в Іспанії – він відмовлявся брати матеріали провадження, відкидав документи, а потім закрив двері авто і поїхав.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура .

"За матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чинного народного депутата у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік.

Загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн грн. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1 657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

Дії депутата кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ).

7 лютого 2023 року прокурором у кримінальному провадженні за участі детективів НАБУ вручено обвинувальний акт підозрюваному (відео).

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - йдеться у повідомленні.

Як інформує Українська правда, на відео видно, що парламентар відмовляється брати матеріали досудового розслідування. Він бере кілька папірців (ймовірно, сам обвинувальний акт – ред.) і паралельно, ймовірно, говорить зі своїм адвокатом по телефону.

Прокурору Герасимов каже: «А все інше (віддасте – ред.) адвокату, будь ласка», а, ймовірно, своєму захиснику повідомляє: «Вони намагаються мені щось сувати».

Потім нардеп сказав прокурору: «Ми прийдемо ознайомлюватися. Я не збираюся нічого брати. Я не вдарив. Будь ласка, не треба мені нічого сувати», відштовхнув папки з документами, закрив двері авто і поїхав геть.

Нагадаємо, 16 січня НАБУ оголосило Герасимову про підозру у недекларуванні нерухомості в Іспанії.

Герасимов висловив упевненість, що виграє у суді справу щодо недекларування його квартири в Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НАБУ Показати IP 8 Лютого 2023 21:41
"с такими деньгами и на свободе"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus