USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Нардепи просять перевірити собор і два монастирі УПЦ МП на Волині

12 Червня 2023 12:17
Народний депутут від Волині Ігор Гузь підготував звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому просить перевірити три святині на Волині – комплекси споруд Зимненського та Низькиничівського монастирів, а також Успенський собор у Володимирі. Підтримали звернення 46 народних депутатів.

Про це повідомила пресслужба нардепа.

Як йдеться у документі, перевірку ініціюють, зважаючи на те, що керівний центр УПЦ мп знаходиться за межами України в державі, яка здійснює проти нас збройну агресію. А святині довгий час перебувають у користуванні УПЦ мп.

Депутати пропонують створити комісію, яка би провела вичерпне обстеження культових споруд.

«Звертаємось до Вас з проханням дати доручення Міністерству культури та інформаційної політики України, Волинській обласній військовій адміністрації (іншим профільним державним структурам) про організацію роботи комісії, яка проведе вичерпне обстеження нижчезазначених культових споруд (пам’яток архітектури національного значення), що орендуються релігійними організаціями Української православної церкви московського патріархату та розташовані на території Волинської області», – йдеться у зверненні.

У роботі комісії Ігор Гузь з колегами просить звертати увагу:

– на перевірці дотримання орендарями чинних договорів про безоплатне користування, Законів України «Про охорону культурної спадщини», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про основи містобудування», «Про архітектурну діяльність» та ін.;

– на проведенні детальної інвентаризації рухомого і нерухомого державного майна, задля подальшої передачі його на баланс і під охорону відповідних державних структур.

У випадку наявності порушень, нардеп буде ініціювати розірвання договорів оренди.
Як ми писали, 16 травня Зимнівська сільська рада не підтримала рішення про національну безпеку у сфері свободи совісті та заборону діяльності Зимненського монастиря УПЦ мп. Не вистачило лише одного голосу для позитивного прийняття рішення, дві працівниці сільради утримались від голосування, дев’ятеро депутатів – взагалі не з’явилися.

Нагадаємо, депутати Волинської обласної ради під час сесії 11 квітня прийняли рішення про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Волинської області. За таке рішення проголосували 54 депутати на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Виборці Показати IP 12 Червня 2023 12:46
Поки там буде працювати шанована і високоповажна комісія доцільно було би, шоби два раз не їздити, перевірити дотримання вимог законодавства і господарську діяльність нововолинської групи шахт, Волинської митниці, які знаходяться на території ввіреного депутату депутатського округу, Володимирської і Нововолинської міських рад по виконанню ними делегованих державою повноважень та і самому депутату давно слід прозвітувати про свою роботу !
Пропозиція Показати IP 12 Червня 2023 16:28
А можна звернення до Шмигаля, щоб ціни не росли, з роботою туго... Тяжко жити... Ваш піар мені не заходить...
Здоровий глузд до Пропозиція Показати IP 12 Червня 2023 21:33
З Роботою туго? Ковельський центр зайнятості пропонує безліч вакансій. Пробували? Чи світитися в військоматі не хочеться? Правильна відповвдь- номер два.
До пропозиція до Пропозиція Показати IP 14 Червня 2023 08:42
Одне одному не зашкодить. І робочі місця потрібно створювати, і з корупціонерами боротись, і московських попів виводити на чисту воду
Анонім Показати IP 12 Червня 2023 21:22
І звернення з приводу дотримання обіцянки не підвищувати тарифи на комунальні!
Сергій Показати IP 12 Червня 2023 22:24
Захтіли-підвищили електроенергія в два рази!Захочуть?Підвищать водопостачання і газ!Для них війна-спосіб збагатитися,а люди-то таке(жінки ще народять)
Макс Показати IP 13 Червня 2023 09:16
В тому так званому соборі бухло сурогатне розливають повним ходом без податків
Сурогакс до Макс Показати IP 13 Червня 2023 19:09
А тобі не налили і ти образився?
Волинянин Показати IP 13 Червня 2023 12:33
Макс а ти там на розливі?
Саша Показати IP 13 Червня 2023 23:08
Так а що там перевіряти? Вигнати вилами попів московських і все перевірка закінчена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus