USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не повинно бути нічого московського: в місті на Волині просять заборонити УПЦ МП

22 Листопада 2022 18:26
Мешканці Володимира вимагають заборонити Українську православну церкву Московського патріархату в громаді.

Таку пропозицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Діана Гриценко.

«Ми, парафіяни, хочемо, щоб наш собор (Свято-Успенський кафедральний собор УПЦ МП) належав до ПЦУ. Ми не хочемо, щоб церкви нашої громади мали відношення до москви, країни-агресора та терориста. За законодавством України, кожна релігійна громада може самостійно вирішувати, під чиєю юрисдикцією перебувати», – наголосила авторка петиції.

Вона нагадала, що московський патріарх Кирило благословляє вбивства українців і закликає до повного знищення української культури, нації та держави.

Читати ще: З’їжджаються прихильники МП з усієї округи: волиняни – проти осередку Московії в їхньому селі

«Представники УПЦ МП несуть пряму загрозу нашій державі. Дуже часто вони є колаборантами. Неодноразово священники УПЦ МП підтверджували свій зв’язок із терористами. Деяких представників УПЦ МП критикують за яскраво виражену антиукраїнську позицію, якої вони продовжують дотримуватися протягом всієї російської війни проти України», – зазначила Діана Гриценко.

Як пригадала, кілька років тому митрополит Онуфрій публічно не підтримав ушанування пам’яті бійців АТО. Він відмовився встати разом з іншими присутніми у Верховній Раді, щоб згадати загиблих українських бійців хвилиною мовчання. Пізніше він пояснив цей крок своїм «бажанням підкреслити необхідність якомога скоріше припинити вогонь». А цього року очільник УПЦ МП прийняв у Києво-Печерській лаврі полонених російських окупантів і навіть благословив їх.

Читати ще: «Священники МП мають зрозуміти: сила українського народу в єдності не з демонічною московією, а з Богом», – капелан Михайло Бучак

«Усі пам’ятають, як у Володимирі на день міста священники та віряни МП пішли зі свята, коли почули вірш Тараса Шевченка. Також скандал був у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП, де священник Олексій Шаран «помилково» привітав із днем ангела російського президента.

Зараз у Ковельському міськрайонному суді розглядають справу щодо скарги священника УПЦ МП Святослава Чижука проти батька загиблої на війні військової медички Олени Созонюк, яка захищала Україну в складі 14-ї бригади імені князя Романа Великого. Цей московський священник вимагає грошової компенсації від батьків загиблої і погрожує односельчанам приходом окупантів та вбивством», – пригадала волинянка.

Читати ще: Не прийшов, бо людей боявся: на Волині священник, який ображав батька загиблої військової медички, не з’явився до суду

Вона висловила переконання, що священники УПЦ МП допомагають сепаратистам і агресорам, співпрацюють, зокрема, з фсб. Як пригадала, після повномасштабного вторгнення місцеві ради почали ухвалювати рішення про призупинення діяльності чи про повну заборону УПЦ МП на території своїх громад. Наприклад, таке звернення в середині вересня прийняли депутати Волинської обласної ради.

«Ми також вимагаємо заборонити УПЦ МП у місті Володимир. Є багато аргументів для впровадження такої заборони, але вони непотрібні, коли до нас в місто повертаються тіла полеглих захисників. У нашому місті не повинно бути нічого московського», – резюмувала авторка петиції.

Підтримати її пропозицію можна тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ЗМІ Показати IP 22 Листопада 2022 18:45
Це ганьба, щоб в місті Володимирі - колисці українського православ*я, кафедральний собор належав московським попам!!! І це в місті резиденції князя Володимира!!! Як ми довго і свідомо затоптували себе і свою історію! Собор віддати ПЦУ, а попів вислати в Жовті Води для добування урану!
Анонім Показати IP 22 Листопада 2022 19:37
повністю підтримую. московські попи - перші зрадники.
Макс Показати IP 22 Листопада 2022 21:54
Перші горлопани і зрадники - аноніми.
Іван Показати IP 23 Листопада 2022 07:37
За сім днів - десять підписів. Так де ж ті мешканці Володимира, які вимагають заборонити церкву кегебістських попів? Дупу в кущі, бо злякались колаборантів, чи бояться "бога"? Чи те і інше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus