USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Населення Землі перевищить вісім мільярдів, – ООН

13 Листопада 2022 12:05
Наступного тижня населення світу має досягти восьми мільярдів людей. Водночас у світі сотні мільйонів людей, які страждають від голоду, та рекордна кількість біженців.

Про це йдеться у статті Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, передає Gazeta.ua.

«Якщо ми не подолаємо зяючу прірву між заможними та незаможними, ми створимо світ з населенням 8 мільярдів людей, наповнений напруженістю та недовірою, кризою та конфліктами», – заявив він.

Він зазначив, що лише жменька мільярдерів володіє таким самим багатством, як найбідніша половина світу, тоді як один відсоток найбагатших людей отримує п’яту частину світового доходу. Громадяни найбагатших країн можуть розраховувати прожити на 30 років довше, ніж мешканці найбідніших.

Говорячи про кліматичну кризу, що прискорюється, і нерівномірне відновлення після COVID, Гутерріш зауважив, що «у міру того, як в останні десятиліття світ ставав багатшим і здоровішим, ця нерівність також зростала».

«Ми рухаємося просто до кліматичної катастрофи, а викиди та температура продовжують зростати. Повені, урагани та посухи спустошують країни», – сказав він.

Тим часом війна в Україні продовжує підживлювати продовольчу, енергетичну і фінансову кризи, що продовжуються, сильніше за все вдаряючи по економіках, що розвиваються, оскільки Глобальний Південь стикається з величезними боргами, зростанням бідності і голоду, а також зростаючими наслідками кліматичної кризи, заявив Гутерріш.

Він вважає Чорноморську зернову ініціативу, що реалізується за посередництва ООН, важливим способом пом’якшення глобальної продовольчої кризи, полегшення голоду та порятунку життів.

Росія вторглася в Україну і перекрила експорт українського зерна морем. Пізніше сторони за участі Туреччини украли зернову угоду, за якою експорт деяких продовольчих товарів з українських портів був відновлений.

29 жовтня Росія заявила, що «зупиняє участь у реалізації «зернової угоди». Причиною Москва назвала нібито «напад на кораблі Чорноморського флоту».

2 листопада президент країни-агресорки Володимир Путін заявив про «відновлення участі» в «зерновій угоді». Вагому роль у цьому відіграла принципова позиція світової спільноти, зокрема, ООН і Туреччини.

ООН повідомляє, що 10 млн тонн зерна та інших продуктів харчування було експортовано з України відповідно до угоди, що допомогло запобігти глобальній продовольчій кризі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
член кориспондент Показати IP 13 Листопада 2022 15:40
пуйло бзданув ердоган красава слава україні смерть окупантам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus