USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.93 40.25
  • PLN 9.90 10.00

«Наша зброя – пісня», або протитанковий снаряд за 16 тисяч гривень: у Луцьку відбувся благодійний концерт з аукціоном. Фото

14 Грудня 2022 11:32
Вчора, 13 грудня, у Палаці культури міста Луцька пройшов захід «Культурний фронт на захисті кордонів», під час якого артисти та глядачі збирали кошти для наших захисників.

Вечір розпочався із запального виконання композиції, яка, без сумніву, стала за ці майже 300 днів повномасштабної війни знаковою. «Доброго вечора, ми з України» від ансамблю «Волинянка» Палацу культури нашого міста одразу задала патріотичний тон святу. Настрій піснею «Ой, у лузі червона калина» підтримала Уляна Томчук, яка й запросила на сцену ведучого свята – харизматичного і драйвового Микиту Чибара.
«В єдності наша сила – єдністю ми переможемо. Поки захисники боронять нас на фронті, усі ми тут: працівники культури, артисти, глядачі відповідаємо за свій фронт – культурний. І від нашої відваги залежить дуже багато. Схожий концерт вже відбувся наприкінці листопада. Але тоді, на жаль, не вдалося зібрати необхідну суму для наших воїнів, тому сьогодні мусимо ще раз підтримати захисників України! Організатори свята потурбувалися, щоб сьогодні тут було цікаво і яскраво – перед вами виступить волинська «солянка» артистів та гості з сусідньої області», – підкреслив Микита Чибар.
Програма свята справді була насиченою. Своїм талантом з глядачами ділилися: дует «Душа Волині» (заслужена артистка України Алла Опейда та заслужений працівник культури України Вячеслав Судима), заслужений артист естрадного мистецтва Олександр Голощук, народний артист України Василь Чепелюк, скрипалька Анна Присяжна, співачка Тетяна Ярошик, заслужений артист України Леонід Гнатюк, гурти «Давня казка», «LutskBrassBand», «128_bpm», «YAROVA», вокальний квартет «Акорд» у складі заслужених артистів України Андрія Зарицького, Олега Гонтара, Віктора Мрочка та Миколи Палія.
Після виступів ведучий спілкувався з артистами, просив їх поділитися думками про захід та роль митців у боротьбі з ворогом. «У нас особлива місія. Наш фронт – у культурі, бо наша зброя – пісня… Коли я чую слова різних артистів про те, що пісня поза політикою, дивуюся. Як можна так казати? Пісня така ж сама зброя. І вона так само стріляє прямо в серце. Якщо ми сподобалися вам – значить ми влучили», – не стримували емоцій Алла Опейда та Вячеслав Судима.
Безперечно фішкою заходу став благодійний аукціон. На ньому розігрувалися кілька речей з місць, де проходили бойові дії. І якщо сумку для гранат та російський шеврон з ненависною «Z» глядачі придбали трохи вище за початкову вартість, то відстріляний тубус від протитанкового снаряду викликав справжній ажіотаж.
Стартова ціна у 600 гривень після майже 20 хвилин торгів злетіла аж до 16 тисяч! За можливість викупити зброю, з якої знищили бойову машину орків, змагалися одразу 4 глядачів. Зрештою перемогла пані Алла із села Журавичі. Усі ж зібрані цього вечору кошти, наголосив ведучий, підуть на купівлю комплексу Starlink для наших захисників.
Завершували концерт виступи спеціальних гостей свята. Композитор та виконавець, який нещодавно з гастролями об’їздив ледь не усю Європу, збираючи кошти для ЗСУ, Сашко Невже з Костополя запалив глядачів яскравим виконанням власних творів та народних пісень.
За ним на сцену вийшла етноспівачка, збирачка фольклору, фіналістка «Голосу країни» 11 сезону Галина Куришко (місто Сарни), яка виконала кілька давніх українських пісень у сучасній обробці. Зал стоячи аплодував її вокальній майстерності.
«Сьогодні – чудове свято. І не це не просто концерт. Зараз потрібно робити те, що кожен може. Знаєте, як кажуть, усі маємо бути при ділі. Для нас артистів це і є культурний фронт. Як можемо, так і допомагаємо захисникам. Усі гуртуємося, аби пришвидшити перемогу. Пам’ятаю, як 24 лютого побачила в соціальних мережах страшні новини. Не могла повірити. Зрозуміло, що чекали від росіян чогось такого, але що станеться аж таке… Для мене вони не народ. Для мене не існує нічого, що було б пов’язане з росією. Наближаються свята і хочу побажати усім-усім українцям лише перемоги. Ще бажаю усім триматися. Це дуже складно, але ми витримаємо!» – вже після концерту поділилася враженнями Галина Куришко.

Концерт закінчився тим, що на сцену піднялися усі артисти, як і брали в ньому участь, та разом з глядачами виконали державний гімн. Коли ж зі сцени пролунало «Слава Україні», зал у єдиному пориві відповів: «Героям слава!»

Олександр ДУРМАНЕНКО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus