USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Нашестя комарів на Волині: як рятуватися

6 Червня 2019 11:47
Дощі і спека провокують на Волині нашестя комарів. Лучани кажуть, що цьогоріч кількість комах просто аномальна, літають вони не лише вночі, а й під палючим сонцем. Що треба знати, аби вберегтися від укусів, інформують у сюжеті Сфери.ТВ, пише Конкурент.

Спеціалісти кажуть, що зараз – найгарячіший сезон для комах, бо наприкінці травня-на початку червня триває їх виплід, тобто з'являються нові особини. Цьогоріч цей процес затягнеться до кінця червня. Але є й інші причини, чому комарів так багато.

«У нас не проводиться помісна, суцільна дезинсекція. Триває неконтрольований виплід якраз комах», – пояснила керівниця Волинського обласного центру МОЗ України Наталія Янко.

Раніше Міністерство охорони здоров'я зобов'язувало скроплювати спеціальними засобами людні місця, парки для того, аби комахи так швидко не розмножувалися, зараз це не обов'язково, відтак не проводиться. Людям доводиться захищатись самостійно.

Наталія Янко радить лучанам одягати світлий одяг, сорочки із довгими рукавами, довгі шкарпетки і користуватися спеціальними засобами, які можна знайти в аптеках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
я Показати IP 6 Червня 2019 11:59
йодом решітку робила, де покусали комарі- пройшло, бо була алергія і набряки сильні
не я до я Показати IP 6 Червня 2019 12:44
вимастився повністю йодом і цяточки-горошок зеленкою! не тільки комарі-навіть перехожі шарахались!
здравомислячий до я Показати IP 6 Червня 2019 15:31
Що за заголовок?Заголовок не відповідає змісту даної статті!!!Чим думав журналіст коли давав назву цій статті???Покажіть де в статті написано як справді врятуватися від комарів і що потрібно робити щоб позбавитись даних комах???
Волинянин до я Показати IP 6 Червня 2019 15:37
Що це за порада така дивна?Вдягаєш світлу сорочку з довгими рукавами і довгі шкарпетки і все! І вже жоден комар тебе не зачіпить???БРЄД!Оце то порада!Нема що й додати!
Анонім Показати IP 6 Червня 2019 12:09
Якби не ви,я б не знав як рятуватись.Тепер я знаю все,а саме як рятуватись від комарів!!!Дякую за пізнавальну статтю,вдіну пальто і чоботи і піду на базар запитаю в продавця щось від комарів,він мені білше розкаже корисного,ніж тут на сторінку про "як захиститись".
Бо Показати IP 5 Серпня 2020 12:53
Стаття не розкриває проблематику. Адже, якщо є нашестя комарів і неконтрольваний розплід комах, то цікавить тоді, чому дезинсекція не є обов'язковою?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus