USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Наслідили» через GPS-маячки: опублікували нові подробиці про викрадення екссудді Чауса

6 Травня 2021 19:10
Викрадення у Кишиневі колишнього судді Миколи Чауса було сплановано як мінімум за 19 днів. Його вистежувала група більш ніж з 10 осіб з 15 березня по 3 квітня. При цьому вивозили екссуддю з Молдови, імовірно, працівники української розвідки, які для стеження використовували орендовані авто з GPS-маячками. Саме завдяки цьому слідство змогло встановити їхній маршрут.

Про це йдеться в журналістському розслідування RISE Moldova і «Слідство.Інфо», повідомляє УНІАН.

Зазначається, що всі, хто брав участь у викраденні, прибули в Молдову різними шляхами: хтось на рейсових автобусах, а хтось перейшов кордон пішки.

Як мінімум п’ятеро з них пред’явили на митниці паспорти з вигаданими іменами.

Один з них – Юрій Коваленко – 17 березня орендував у кишинівському прокаті червоний Hyundai Accent, оснащений системою GPS, що дозволило з точністю до хвилин відстежити його пересування.

Зокрема наступні три дні він буде їздити на цьому авто по Кишиневу по майже ідентичному маршруту – до готелю напарника та до будинку, де проживав Чаус.

25 березня Коваленко відправився в ту ж компанію оренди авто та взяв на два дні Volkswagen Jetta і теж з GPS.

30 березня цей Volkswagen орендував українець Олексій Нечаєв. Він також приїжджав до будинку Чауса, і 31 березня паркувався поруч з трьома машинами біля парку Сергія Лазо – Ford Transit, Mercedes Benz і Renault Scenic, дві з яких були використані для викрадення судді.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.

За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив Молдову у непричетності України до ситуації з викраденням судді.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

Раніше дружина Чауса надала журналістам лист, який екссуддя перед зникненням надсилав на своє колишнє місце роботи-Дніпровський суд Києва. Він заявляв про наміри повернутися в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Правдоруб Показати IP 6 Травня 2021 19:52
Некомперентність спецслужб є признаком деградації всієї системи...
Москаль до Правдоруб Показати IP 6 Травня 2021 21:54
Их было больше десяти? Как Петров с Бошировым справлялись по всей Европе сами?
Анонім Показати IP 6 Травня 2021 20:34
тих хлопців не вчили про gps нвігатор? штірліц помер з сорому
ну і що з того? Показати IP 6 Травня 2021 21:46
Так зле, так не добре. Яка різниця як те бидлоття додому доправили щоб відповів за свої вчинки? Було б ще краще якби всіх закордонних хабарників в Україну пішки під батогами гнали, щоб всі бвчили і неповадно було
ПетровБоширов Показати IP 6 Травня 2021 22:04
Новички....
Ккк Показати IP 6 Травня 2021 23:54
А Ви не знали, та і вони теж, що Молдова є країною з жорстким контррозвідувальним режимом. Туди і Боширови не сунулись, а наші ось так і влетіли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus