USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Молдові повідомили про викрадення українського судді Чауcа

3 Квітня 2021 19:53
Оголошеного Інтерполом в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві суддю Миколу Чауcа, який у 2016 році втік з України в Молдову, викрали.

Про це повідомляє молдовський портал NewsMaker з посиланням на адвоката Чауса Юліана Балана і поліцію Кишинева, пише Українська правда.

«Важливе оголошення для адміністрації президента Молдови, генерального прокурора, служби інформації і безпеки та всіх силових структур: сьогодні, 3 квітня, в центрі Кишинева викрали мого клієнта, українського суддю Миколу Чауса, чиє клопотання про надання політичного притулку розглядає суд. Прошу всіх, хто володіє інформацією про це, повідомити поліції», - написала Юліана Балана.

За її словами, група невідомих озброєних чоловіків викрала суддю в центрі Кишинева.

При цьому прессекретар поліції Кишинева Наталя Статі підтвердила факт викрадення. Вона сказала, що «чоловіка у віці 54 років викрали три людини». У поліції зазначили, що інцидент стався в Кишиневі, біля житлового будинку в столичному секторі Центр. Поліцію сповістили про те, що трапилося, о 13:15. Правоохоронці з’ясовують обставини того, що сталося, порушено кримінальну справу.

Адвокат судді Чауса Ростислав Кравець передав СТРАНИ.ua те, що повідомила йому дружина Чауса про його викрадення. Зокрема, вона повідомила, що ця людина (на відео) приїжджав 18 січня з Києва до Кишинева.
«Приходила ця людина і погрожувала, якщо він (Чаус) не напише повторну заяву на політпритулок. Після того, як Микола Олексійович відмовився з ним говорити, 28 січня спалили повністю будинок матері будинок в Чернігівській області. А сьогодні викрали чоловіка», - сказала вона.

За словами дружини ця людина на відео - адвокат Сергій Лисенко.

«У них був конфлікт, видно по відео. Чоловік мені сказав - це він мене змусив написати заяву на політичний притулок в березні 2017 року», - сказала дружина судді.

Відзначимо, що в 2017 році Чауса могли змусити написати заяву на притулок тільки Порошенко і Грановський. І, якщо заяви дружини вірні, за нинішнім викраденням теж стоять вони. Мотив зрозумілий - не допустити екстрадиції Чауса в Україну.

У середині березня повідомлялось, що Молдова остаточно відмовила у наданні політичного притулку скандальному українському судді Миколі Чаусу, який перебуває в міжнародному розшуку.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного дому.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Qwerty Показати IP 3 Квітня 2021 23:06
Починає пожинати всі свої плоди.
Ага Показати IP 4 Квітня 2021 09:05
так колись шукали бувшого генпрокурора р.кузьміна-а він спокійно сидів в Києві .а зараз депутат від опзж
ВОВК Показати IP 4 Квітня 2021 09:34
Так скоро ж Пасха а він знатний колядник. Скоро випливе в Україні..
Народна прокуратура Показати IP 4 Квітня 2021 11:49
Що це за маячня? З боягузливого зажерливого щура починають ліпити героя і борця за принципи? Це лайно вже давним-давно нікого, крім НАБУ, не цікавить. Та й останніх також не дуже, як видно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus