USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

НАТО обговорює можливість надання Україні комплексів Patriot, – Столтенберг

29 Листопада 2022 23:45
Союзники по Альянсу підтверджують готовність надавати Україні подальшу військову допомогу, зокрема сучасні системи ППО, включаючи Patriot, але поки дискусії навколо цих систем тривають, НАТО зосереджує увагу на постачанні боєприпасів та запчастин для сучасних систем повітряної оборони, які Україна вже отримала.

Про це сьогодні в Бухаресті під час пресконференції у ході першого дня роботи Північноатлантичної Ради заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (обговорення з Україною, – ред.) частково стосується надання нових систем, таких, наприклад, як Patriot, навколо яких триває обговорення просто зараз. Але це також про те, щоб ті системи, які вже було поставлено, були функціональними та ефективними. Ми маємо бути впевненими, що можемо поставити запасні частини, щоб українці могли забезпечувати дієздатність цих систем, а також мали боєприпаси до них. Це один із найбільших викликів, перед якими ми постаємо сьогодні», – зауважив Столтенберг.

Читати ще: НАТО допоможе Україні пережити цю зиму, – Столтенберг

Він нагадав, що союзники по НАТО вже надали Україні найбільш розвинуті системи, такі як норвезькі NASAMS або німецькі IRIS-T. Ці системи демонструють високі результати, про що свідчить ефективність оборони України під час російських ракетних атак та атак дронів. Наразі дуже важливо забезпечити ці системи боєприпасами, а також запасними частинами для їх обслуговування та ремонту.

«Саме тому нам дуже важливо зустрітися тут із міністром Кулебою, щоб ми могли разом, як це зробили раніше на двосторонньому рівні, обговорити негайні потреби та відповісти на конкретні запити, які Україна надсилає союзникам по НАТО. Цей діалог вже дозволив нам довести допомогу від союзників по НАТО до безпрецедентного рівня і в тому, що стосується типів озброєння, і в обсягах такої допомоги. Важливо, щоб ми могли розглядати весь перелік запитів, як робимо це в НАТО та у форматі Рамштайну», – наголосив генсек НАТО.

Читати ще: Столтенберг пояснив, чому НАТО не може допустити перемоги Росії

Він підтвердив, що союзники наразі розглядають можливість надання Україні широкого спектру додаткових систем повітряного захисту, але водночас вживають негайних заходів, щоб вже надані системи такої зброї працювали так, як від них очікують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus